Συμμετοχές – Διαγωνισμοί

Κάθε χρόνο οι μαθητές του γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη συμμετέχουν σε διάφορα συνέδρια, διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, της Βουλής των Εφήβων, των Φυσικών Επιστημών, στο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας - Ολυμπιάδα Χημείας, στο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Πεζού και Ποιοτικού Λόγου (Unesco), σε Γλωσσικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής γλώσσας και του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Οι μαθητές συμμετέχουν σε Εκπαιδευτικά προγράμματα, Συνέδρια για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, όπου ενημερώνονται, προβληματίζονται πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα. Η συμμετοχή μας στο περιβαλλοντικό Μαθητικό συνέδριο "Η Ελλάδα καθαρή" απονέμει βραβείο για τα Αειφορικά Σχολεία, την ECOMOBILITY κ.ά. Συμμετέχουν και βραβεύονται σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους, Εκκλησιαστικούς διαγωνισμούς, Ε.ΚΕ.ΤΑ, UNESCO, F1 FORMULA, SAFERINTERNET, Γίνε Επιστήμονας του Κασίνι για μια ημέρα, Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO, Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού (ΕΚΕΠΠ), Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝΕ), "Η Ανοιξη της Ευρώπης", Μαθητικούς, Καλλιτεχνικούς αγώνες Μουσικής, Παραδοσιακών χορών, Σύγχρονου Θεάτρου, Δράματος και Ζωγραφικής.

Παίρνουν μέρος σε προγράμματα με θέματα Αγωγής Υγείας, για να προβληματίζονται από μικρή ηλικία, να προσέχουν το σώμα τους με σωματική άσκηση, την υγεία τους, αποκτώντας τα εφόδια για μια ισορροπημένη και υγιή ζωή.

Διακρίσεις και Βραβεία στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό του ΛΥΣΙΑ, που προωθεί την πρωτοποριακή ιδέα παίζω και βοηθάω. Τα έσοδα από κάθε συμμετοχή στο διαγωνισμό διατίθενται στο Σύλλογο Φίλων Παιδιού με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων των Comenius/Σωκράτη βοηθά στην ανάπτυξη σχέσεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών των χωρών - που συμμετέχουν στο πρόγραμμα - σχετικά με την οικογενειακή ζωή, τον πολιτισμό και την τέχνη, έχουν ως στόχο την, συνεργασία μεταξύ των Σχολείων της Ευρώπης και την ανταλλαγή πολιτισμικών πληροφοριών. Οι αδελφοποιήσεις οδηγούν σε κοινές μαθητικές πνευματικές, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις και σε αμοιβαία φιλοξενία.


Συμμετοχές - Διαγωνισμοί