Πληροφορική Λυκείου

Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Γ' Λυκείου-Τεχνολογική κατεύθυνση).

Οι μαθητές αναπτύσσουν κριτική ικανότητα κατανοούν και επιλύουν προβλήματα είτε με τη χρήση Αλγόριθμων σε μορφή ψευτοκώδικα, είτε με τη χρήση Γλωσσών Προγραμματισμού. Διδάσκονται τεχνικές Σχεδίασης Αλγόριθμων, πίνακες (Μονοδιάστατοι, Πολυδιάστατοι), Υποπρογράμματα (Τμηματικός Προγραμματισμός, Διαδικασίες και Συναρτήσεις).

Το Σχολείο μας συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο διαγωνισμό της MICROSOFT OFFICE SPECIALIST. Ο τελικός διαγωνισμός για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ο μαθητής της α' Λυκείου του Σχολείου μας Γιαννόπουλος Π. βγήκε 1ος στην Ελλάδα (με βαθμό 969 - μεγαλύτερο από κάθε κατηγορία) και την εκπροσώπησε στον Πανευρωπαΐκό Τελικό (για Ευρώπη, Αφρική και Ασία) στη Μαδρίτη της Ισπανίας στις 18/6/2010. Ο μαθητής μας στον πανευρωπαΐκό τελικό κατέκτησε και εκεί το 1ο βραβείο και εκπροσώπησε την Ευρώπη στον Παγκόσμιο Τελικό στη Yuta των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.), κατακτώντας το 2ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ MICROSOFT 2010.

Το Σχολείο μας πήρε μέρος στο Μαθητικό Φοιτητικό διαγωνισμό Office competition - Microsoft office specialist στα προγράμματα word-excel, όπως κάθε χρόνο στο Infolab Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές συναγωνίστηκαν, μέσω internet, σε τεστ που αφορούν την ενδελεχή χρήση προγραμμάτων γραφείου πανελλαδικά, μαζί με φοιτητές και μαθητές. Οι επιτυχόντες προκρίθηκαν στα τελικά της Αθήνας. Οι διακριθέντες έλαβαν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα M.O.S. που διεξήχθη στον Καναδά.

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που γίνεται από την Infotest, αποκλειστικό διανομέα της πιστοποίησης της Microsoft Hellas 17/05/2008 πάνω στα Υπολογιστικά φύλλα (Microsoft Excel) και στην Επεξεργασία κειμένου (Microsoft Word), οι μαθητές Γιαννόπουλος Π. (Β' Γυμνασίου) ήρθε 7ος Πανελλαδικά, ο Μαράνος Γ. (Γ' Γυμνασίου) 21ος, Χρυσανθόπουλος Σ. (Β' Γυμνασίου) 11ος. Διακρίθηκαν οι Τσιομπλίκα Μ., Ταρτάσης Μ., Γαζής Χ., Βέργος Φ.

Στις 30/05/2009 ο μαθητής Γιαννόπουλος Γ. (Γ' Γυμνασίου) ήρθε 2ος Πανελλαδικά σε βαθμολογία στο διαγωνισμό της Microsoft Hellas στην Αθήνα. Διακρίθηκαν οι Καββαδία Γ. (Β' Γυμνασίου) και Χρυσανθόπουλος Σ. (Γ' Γυμνασίου).