Κλασικός Αθλητισμός – Στίβος

Στο club Στίβου οι μαθητές ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό, γνωρίζοντας όλα τα αγωνίσματα του (δρόμοι, άλματα, ρίψεις), καθώς επίσης και την έννοια του “ευ αγωνίζεσθαι”. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα αθλήματα μέσα από πλούσιο ασκησιολόγιο και παιχνίδια, με όλο τον εξοπλισμό να παρέχεται από το Σχολείο. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να παραβρεθούν στο χώρο του Καυταντζογλείου Σταδίου και να γνωρίσουν τα αγωνίσματα από κοντά, στο φυσικό τους περιβάλλον, συμμετέχοντας και οι ίδιοι στα Kids Athletics (ετήσια διοργάνωση του αθλητικού συλλόγου ΡΗΓΑ Θεσσαλονίκης). Οι μαθητές λειτουργούν σαν ομάδα και συναγωνίζονται με άλλους Συλλόγους και Σχολεία, μέσα πάντα από την παιγνιώδη μορφή των αγωνισμάτων.

Η  φυσική  δραστηριότητα  συμβάλλει στην  ανάπτυξη  και  βελτιώνει  τόσο  τη  σωματική όσο  και  την  ψυχική  υγεία. Για τον λόγο αυτό τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη φροντίζουν να μυήσουν τους μαθητές τους από νωρίς στον κόσμο και τα οφέλη του αθλητισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από την προσχολική κιόλας ηλικία το παιδί είναι έτοιμο να ξεκινήσει μία αθλητική δραστηριότητα. Το νηπιαγωγείο και ο  παιδικός σταθμός επομένως μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική αφετηρία της σχέσης του παιδιού με τον αθλητισμό. 

Ο αθλητισμός όμως, δεν σχετίζεται μόνο με τη σωματική ανάπτυξη και υγεία. Μέσω αυτού , το παιδί αρχίζει να αποκτά ένα τρόπο να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Με τη συμμετοχή στα αθλήματα, γίνεται μέλος μιας ομάδας και διαπαιδαγωγείται στο να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια για έναν κοινό στόχο. Η δόμηση της σύνδεσης μαθητών και αθλητισμού πραγματοποιείται σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτηρίου μας, από το δημοτικό, γυμνάσιο έως και λύκειο. Μέλημα μας είναι να παρέχουμε τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές μας, για να αποφοιτήσουν ως ολοκληρωμένα άτομα, έτοιμα να ενταχθούν στην κοινωνία των ενηλίκων.