Θέατρο

Η Θεατρική Παιδεία έχει παράδοση στο Σχολείο μας, γιατί οι μαθητές εμπλουτίζουν τον ψυχικό και πνευματικό τους κόσμο και βελτιώνουν τις εκφραστικές τους δεξιότητες.

Προετοιμάζουν με μεγάλη επιτυχία σχολικές θεατρικές παραστάσεις με αφορμή τις εθνικές, τις θρησκευτικές εορτές αλλά και την εορτή λήξης στο τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές του ιδιωτικού γυμνασίου, με την καθοδήγηση της Θεατρολόγου-ηθοποιού, της Μουσικού, συμμετέχουν σε όλα τα στάδια για την προετοιμασία των παραστάσεων που παρουσιάζουν.

Μερικές από τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις που ανέβασε η θεατρική ομάδα του Σχολείου μας είναι "Mήνα με το Mήνα", "Ο Υπηρέτης δύο αφεντάδων" του Κάρλο Γκόλντονι, "Ζητείται Ψεύτης" ,"Ξύπνα Βασίλη" του Δ. Ψαθά, "Ελίζα" της Ξ. Καλογεροπούλου, "Κοσμάς ο Αιτωλός, ένας κήρυκας της Αγάπης", συγγραφή του θεατρικού από μαθήτριες του Σχολείου και απέσπασε το 3ο παγκόσμιο βραβείο, σε διαγωνισμό με αντίστοιχο θέμα, "Ο Αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου, "Amadeus Μότσαρτ" του Πήτερ Σέφερ, "Το μόνο ταξίδι της Ζωής μου" του Γ. Βιζυηνού κ.ά.. Οι Παραστάσεις του Σχολείου μας παίζονται και στα Δημήτρια.