Ορεινή Ποδηλασία

Η Ορεινή ποδηλασία (Μ.Τ.Β.) είναι ένα άθλημα με μικρή σχετικά ιστορία, που από το 1996 έγινε και Ολυμπιακό άθλημα, χάρη στη ραγδαία διάδοσή του παγκοσμίως, γεγονός που οφείλεται στο συνδυασμό άθλησης και δυναμικής επαφής με τη φύση.

Ο Σύλλογός μας, επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) από το 1996, είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που αναπτύσσει το Μ.Τ.Β. στη βάση δουλεύοντας με τόσο μικρές ηλικίες από το 1994.

Η Ε.Ο.Π. στα πλαίσια της αναπτυξιακής της πολιτικής και σε αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει ο σύλλογός μας, μας ανέθεσε τη διοργάνωση ενός από τα πρώτα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ορεινής ποδηλασίας το 1996, γεγονός μοναδικό στα αθλητικά χρονικά της χώρας μας για Σχολείο, σ' όλα τα αθλήματα.

΄Ομως η προσπάθεια ανάπτυξης δε σταμάτησε εκεί, αφού δύο χρόνια αργότερα, το 1998, διοργάνωσε τον πρώτο διεθνή αγώνα mountain bike στη χώρα μας, αλλά και ήταν ο σύλλογός μας που πρώτος προώθησε την ιδέα συνεργασίας με συλλόγους άλλων πόλεων της Μακεδονίας για τη δημιουργία ενός κυπέλλου mtb για παιδιά μικρότερων κατηγοριών, με μοναδικό στόχο τη διάδοση και εξέλιξη του αθλήματος.

Εκτός όλων αυτών, διοργάνωσε πλήθος άλλων διασυλλογικών αγώνων cross country και trial (δεξιοτεχνίας).

Ελληνικα