Δραστηριότητες

Το Πρόγραμμα του ιδιωτικού γυμνασίου είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν ν' απασχολούνται και με διάφορες μορφωτικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι εξειδικευμένοι καθηγητές, με εμπειρία επαγγελματικής κατάρτισης και σωστή καθοδήγηση, προσφέρουν στους μαθητές σφαιρική γνώση και την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, τις κλίσεις τους και τις δεξιότητές τους.

Στόχος μας είναι η σωματική και πνευματική καλλιέργεια, η γνώση, η μάθηση και η επικοινωνία με μαθητές που προέρχονται από διαφορετικά τμήματα και τάξεις.

Τα Αθλήματα που διδάσκονται στις δραστηριότητες, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Χορευτική Αεροβική, δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις για τους κανονισμούς των αθλημάτων, τη συστηματική διδασκαλία των κινήσεων, την ομαδικότητα, το ήθος, την πειθαρχία αλλά και τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του "ευ αγωνίζεσθαι".

Στις δραστηριότητες του ιδιωτικού γυμνασίου-λυκείου οι μαθητές διδάσκονται θέατρο, όχι μόνο θεωρητικά αλλά κυρίως στην πράξη, ανεβάζοντας αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν ενεργά από τα κείμενα, την ερμηνεία, την κίνηση, τη μουσική αλλά και τα σκηνικά.

Στόχος: πάντα η καλλιέργεια της προσωπικότητας των μαθητών, της πολιτιστικής και αισθητικής τους ευαισθητοποίησης. Η εξοικείωση με τον κόσμο της μουσικής, το ρυθμό και τη μουσική παιδεία γενικότερα οι μαθητές συμμετέχουν σε σχολικές γιορτές εκδηλώσεις και διαγωνισμούς με στόχο την ψυχική και συναισθηματική καλλιέργειά τους.

Για τις Φυσικές Eπιστήμες, τα Μαθηματικά, Αρχαία, Νέα Ελληνικά και την Πληροφορική, οι μαθητές παρακολουθούν τα αντίστοιχα τμήματα με σκοπό την εξειδικευμένη μελέτη και την ένταξή τους στο πλαίσιο των Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και άλλων διαγωνισμών με στόχο πάντα την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και την επίτευξη υψηλού επιπέδου γνώσεων.

Επίσης οι μαθητές μας μπορούν να παρακολουθήσουν ενισχυτική διδασκαλία στα Αγγλικά ή στη δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλικά-Γερμανικά), που έχουν επιλέξει.