Συγχρονισμένη Κολύμβηση

 Στις δραστηριότητές των αθλημάτων του υγρού στίβου έρχεται να προστεθεί και η Συγχρονισμένη Κολύμβηση, η οποία συνδυάζει την αρμονία του χορού και της ρυθμικής με την κλασική κολύμβηση.

Χορευτικές κινήσεις που συνοδεύονται από μουσική και το θεατρικό στοιχείο που τη χαρακτηρίζει, απαιτεί δύναμη, ευλυγισία, χάρη, καλλιτεχνία και ιδιαίτερη αντοχή στην αναπνοή.

Παρέχει εμπειρίες που ένα παιδί θα αποκτούσε, μόνο αν ασχολούνταν με διαφορετικά αντικείμενα, χωρίς όμως να υπήρχε ισορροπία μεταξύ αυτών, όπως το επιτυγχάνει η Συγχρονισμένη κολύμβηση.

Η  φυσική  δραστηριότητα  συμβάλλει στην  ανάπτυξη  και  βελτιώνει  τόσο  τη  σωματική όσο  και  την  ψυχική  υγεία. Για τον λόγο αυτό τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη φροντίζουν να μυήσουν τους μαθητές τους από νωρίς στον κόσμο και τα οφέλη του αθλητισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από την προσχολική κιόλας ηλικία το παιδί είναι έτοιμο να ξεκινήσει μία αθλητική δραστηριότητα. Το νηπιαγωγείο και ο  παιδικός σταθμός επομένως μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική αφετηρία της σχέσης του παιδιού με τον αθλητισμό. 

Ο αθλητισμός όμως, δεν σχετίζεται μόνο με τη σωματική ανάπτυξη και υγεία. Μέσω αυτού , το παιδί αρχίζει να αποκτά ένα τρόπο να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Με τη συμμετοχή στα αθλήματα, γίνεται μέλος μιας ομάδας και διαπαιδαγωγείται στο να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια για έναν κοινό στόχο. Η δόμηση της σύνδεσης μαθητών και αθλητισμού πραγματοποιείται σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτηρίου μας, από το δημοτικό, γυμνάσιο έως και λύκειο. Μέλημα μας είναι να παρέχουμε τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές μας, για να αποφοιτήσουν ως ολοκληρωμένα άτομα, έτοιμα να ενταχθούν στην κοινωνία των ενηλίκων.