Δημοτικού

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη με στόχο πάντα την πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική καλλιέργεια, διοργανώνουν και συμμετέχουν σε επιλεγμένες εκδηλώσεις, μουσικές παραστάσεις, επισκέψεις σε μουσεία, αίθουσες τέχνης, αρχαιολογικούς χώρους, για να διευρύνουν την παιδεία των μαθητών, μέσα από ομαδικές εργασίες και τη βιωματική εμπειρία.  Οι δραστηριότητες αυτές αξιοποιούν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, αναπτύσσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία.

Διαμορφώνουν ολοκληρωμένες και ευαισθητοποιημένες προσωπικότητες, που συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία και σέβονται την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού ευαισθητοποιήθηκαν και προσπάθησαν να προσφέρουν την αγάπη τους, το χαμόγελό τους και τη βοήθειά τους με ένα χρηματικό ποσό για τα παιδιά του Αγίου Στυλιανού και άλλων φορέων, που έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση όλων μας. Οι στόχοι ενός ολοκληρωμένου  Σχολείου δεν είναι μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και κοινωνικοί.

Όλοι οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη συγκεντρώνουν  νοσηλευτικό υλικό, ρουχισμό, τρόφιμα ενισχύοντας με το δικό τους τρόπο το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Των Γιατρών του Κόσμου,των Γιατρών χωρίς σύνορα, κ.ά..

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στηρίζουν το ΕΡΓΟ της ActionAid. Η ActionAid είναι ένας διεθνής αναπτυξιακός οργανισμός, που από το 1972 συνεργάζεται με τους κατοίκους των φτωχότερων χωρών του κόσμου, για την εξάλειψη της φτώχειας και των βαθύτερων αιτίων που την προκαλούν. Το όραμα της ActionAid είναι ένας κόσμος, όπου κάθε άνθρωπος θα ζει με αξιοπρέπεια και θα απολαμβάνει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό, όμως, θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα, μόνο μέσα από έργα και δράσεις μακροχρόνιας υποστήριξης των ανθρώπων, που ζουν στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, ώστε να εξασφαλίσουν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.

Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Πιστεύουμε ότι η απόλυτη ένδεια είναι εφικτό να μειωθεί μέσω της συντονισμένης δράσης. Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, προσφέροντας ελπίδα για μία καλύτερη Ζωή σε φτωχούς ανθρώπους και κυρίως παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά με παρουσιάσεις και εργασίες δίνοντας σημασία σε όλες τις παγκόσμιες ημέρες. Η Αποστολή μας είναι γεμάτη προκλήσεις. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα Σχολείο, το οποίο να ταιριάζει στα παιδιά του Σήμερα και στον κόσμο του Αύριο.


Τα πολιτιστικά νέα του Δημοτικού


June 11, 2023

«Εκπαιδευτική-Αθλητική δράση ΄΄ Forest for kids΄΄ από την ομάδα Magic Rockets»

June 11, 2023

Αποχαιρετώντας τους απόφοιτους του Δημοτικού 2023!

June 11, 2023

« Όλα είναι Ελλάδα» H επιρροή των Ελλήνων στα Γράμματα, στις Τέχνες και στις Επιστήμες!

June 11, 2023

«Αναδεικνύοντας το Ενεργειακό Αποτύπωμα του Σχολείου και της πόλης μας».

June 11, 2023

Ενδιαφέρουσες αθλητικές δραστηριότητες στο φυσικό περιβάλλον του «Σέιχ-Σου» από τους «Magic racket».

June 9, 2023

Μετά από μια δημιουργική σχολική χρονιά μια πολύ όμορφη έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας!

June 9, 2023

Εκπαιδευτική Αθλητική εξόρμηση στους Μικρούς Ήρωες…

June 6, 2023

Οι πιο γλυκιές αναμνήσεις …!

May 30, 2023

Μια Περιβαλλοντική εξόρμηση στον οργανωμένο πολυχώρο του κτήματος Παρούση.

May 29, 2023

«Εορταστικές Γυμναστικές επιδείξεις 2023»

May 24, 2023

Γαλακτοβιομηχανία Κουκάκη, ένα σύγχρονο εργοστάσιο με «δυνατό» ενεργειακό και ποιοτικό αποτύπωμα στην πόλη μας

May 24, 2023

Εξερευνώντας το «πάρκο» των εφευρέσεων του πανεπιστήμονα Αριστοτέλη!!

May 23, 2023

Συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενδυνάμωση στη Φύση για Παιδιά».

May 15, 2023

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Καλλιέργειας Δεξιοτήτων στο περιαστικό Δάσος του Σέιχ Σου.

May 11, 2023

Μαθαίνουμε παίζοντας με τους «Φίλους της Νέας Παραλίας».

May 6, 2023

«Εξερευνώ τη Φύση-Ανακαλύπτω τον Εαυτό μου και τους Άλλους»