Δημοτικού

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη με στόχο πάντα την πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική καλλιέργεια, διοργανώνουν και συμμετέχουν σε επιλεγμένες εκδηλώσεις, μουσικές παραστάσεις, επισκέψεις σε μουσεία, αίθουσες τέχνης, αρχαιολογικούς χώρους, για να διευρύνουν την παιδεία των μαθητών, μέσα από ομαδικές εργασίες και τη βιωματική εμπειρία.  Οι δραστηριότητες αυτές αξιοποιούν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, αναπτύσσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία.

Διαμορφώνουν ολοκληρωμένες και ευαισθητοποιημένες προσωπικότητες, που συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία και σέβονται την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού ευαισθητοποιήθηκαν και προσπάθησαν να προσφέρουν την αγάπη τους, το χαμόγελό τους και τη βοήθειά τους με ένα χρηματικό ποσό για τα παιδιά του Αγίου Στυλιανού και άλλων φορέων, που έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση όλων μας. Οι στόχοι ενός ολοκληρωμένου  Σχολείου δεν είναι μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και κοινωνικοί.

Όλοι οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη συγκεντρώνουν  νοσηλευτικό υλικό, ρουχισμό, τρόφιμα ενισχύοντας με το δικό τους τρόπο το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Των Γιατρών του Κόσμου,των Γιατρών χωρίς σύνορα, κ.ά..

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στηρίζουν το ΕΡΓΟ της ActionAid. Η ActionAid είναι ένας διεθνής αναπτυξιακός οργανισμός, που από το 1972 συνεργάζεται με τους κατοίκους των φτωχότερων χωρών του κόσμου, για την εξάλειψη της φτώχειας και των βαθύτερων αιτίων που την προκαλούν. Το όραμα της ActionAid είναι ένας κόσμος, όπου κάθε άνθρωπος θα ζει με αξιοπρέπεια και θα απολαμβάνει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό, όμως, θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα, μόνο μέσα από έργα και δράσεις μακροχρόνιας υποστήριξης των ανθρώπων, που ζουν στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, ώστε να εξασφαλίσουν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.

Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Πιστεύουμε ότι η απόλυτη ένδεια είναι εφικτό να μειωθεί μέσω της συντονισμένης δράσης. Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, προσφέροντας ελπίδα για μία καλύτερη Ζωή σε φτωχούς ανθρώπους και κυρίως παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά με παρουσιάσεις και εργασίες δίνοντας σημασία σε όλες τις παγκόσμιες ημέρες. Η Αποστολή μας είναι γεμάτη προκλήσεις. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα Σχολείο, το οποίο να ταιριάζει στα παιδιά του Σήμερα και στον κόσμο του Αύριο.


Τα πολιτιστικά νέα του Δημοτικού


Απρίλιος 17, 2019

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο των Λαϊκών Παραμυθιών και της Παράδοσης.

Απρίλιος 11, 2019

Μουσειακή εκπαίδευση και Αγωγή στο Μουσείου της Βεργίνας.

Απρίλιος 5, 2019

Ταξιδεύοντας στον κόσμο της Γνώσης και της Επιστήμης.

Μάρτιος 29, 2019

«Τα θαύματα του Σύμπαντος – Όαση στο Διάστημα».

Μάρτιος 22, 2019

Οι χρυσές σελίδες της ένδοξης Ελληνικής Επανάστασής μας!

Μάρτιος 19, 2019

Υπέροχη εμπειρία στο NOESIS για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Μάρτιος 16, 2019

Tαξιδεύοντας … στον μαγικό κόσμο της γνώσης και της τεχνολογίας.

Μάρτιος 13, 2019

Δενδροφυτεύοντας το πάρκο των εποχών στη Νέα Παραλία…

Μάρτιος 13, 2019

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΕSIS.

Μάρτιος 7, 2019

“O Mολυβένιος Στρατιώτης”… ένα «ροκ» Yπερθέαμα!

Μάρτιος 4, 2019

“Παίζοντας με Νουνούρες” …

Μάρτιος 4, 2019

«Ζουλοφύλακες» και «Δεινόσαυροι οι γίγαντες της Παταγονίας».

Φεβρουάριος 28, 2019

Οι μικροί μαθητές μας ξεφάντωσαν σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Φεβρουάριος 14, 2019

Μια ξεχωριστή αφήγηση Λαϊκού Παραδοσιακού Παραμυθιού!

Φεβρουάριος 11, 2019

Υδροκίνηση

Φεβρουάριος 8, 2019

Ένας ποταμός, ένας τροχός …μια ιστορία.

Ελληνικα