Κλασική Κολύμβηση

Η Κολύμβηση είναι το άθλημα που συνδυάζει πολύπλευρα και ισορροπημένα τη σωματική άσκηση με την ψυχαγωγία, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά.

Βασική προϋπόθεση για τη σωστή μάθηση της κολύμβησης είναι η ασφάλεια και η εξοικείωση των παιδιών με το νερό. Τα μεγαλύτερα παιδιά διακρίνονται σε όλα τα στυλ κολύμβησης.

Τα Εκπαιδευτήριά μας, εκτιμώντας τις ανάγκες ενός σχολείου, προχώρησαν στην κατασκευή ιδιόκτητου κλειστού θερμαινόμενου κολυμβητηρίου, το οποίο λειτουργεί από το 1996 με τις αυστηρότερες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας που ισχύουν για τους συγκεκριμένους χώρους.

Αποτελούμε μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ανοίγοντας έτσι νέες προοπτικές στο χώρο του πρωταθλητισμού, τις οποίες στοχεύουμε να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η  φυσική  δραστηριότητα  συμβάλλει στην  ανάπτυξη  και  βελτιώνει  τόσο  τη  σωματική όσο  και  την  ψυχική  υγεία. Για τον λόγο αυτό τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη φροντίζουν να μυήσουν τους μαθητές τους από νωρίς στον κόσμο και τα οφέλη του αθλητισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από την προσχολική κιόλας ηλικία το παιδί είναι έτοιμο να ξεκινήσει μία αθλητική δραστηριότητα. Το νηπιαγωγείο και ο  παιδικός σταθμός επομένως μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική αφετηρία της σχέσης του παιδιού με τον αθλητισμό. 

Ο αθλητισμός όμως, δεν σχετίζεται μόνο με τη σωματική ανάπτυξη και υγεία. Μέσω αυτού , το παιδί αρχίζει να αποκτά ένα τρόπο να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Με τη συμμετοχή στα αθλήματα, γίνεται μέλος μιας ομάδας και διαπαιδαγωγείται στο να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια για έναν κοινό στόχο. Η δόμηση της σύνδεσης μαθητών και αθλητισμού πραγματοποιείται σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτηρίου μας, από το δημοτικό, γυμνάσιο έως και λύκειο. Μέλημα μας είναι να παρέχουμε τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές μας, για να αποφοιτήσουν ως ολοκληρωμένα άτομα, έτοιμα να ενταχθούν στην κοινωνία των ενηλίκων.