Αντισφαίριση – Τένις

Ο μαγικός κόσμος της Αντισφαίρισης - ΤΕΝΙΣ (magic racket)

Το Σχολείο μας συνεχίζει να πρωτοπορεί με το καινοτόμο αθλητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την magic racket. Εξειδικευμένος προπονητής αντισφαίρισης προσχολικής και σχολικής ηλικίας θα γνωρίσει το άθλημα του Τένις-Αντισφαίρισης στους μαθητές του Σχολείου μας βασιζόμενος

  • στην πολύχρονη εμπειρία του πάνω στο άθλημα
  • στον πλούσιο και πολύχρωμο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για αυτές τις ηλικίες
  • σε μια μοναδική μέθοδο διδασκαλίας που έχει σκοπό στην βελτίωση της τεχνικής του αθλήματος μέσα από διάφορα παιχνίδια.
  • Οι μαθητές εξοικειώνονται με την τεχνική του Τένις (forehand, backhand, vole, service) υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων προπονητών.
  • Με τον κατάλληλα διαμορφωμένο εξοπλισμό, οι μαθητές προετοιμάζονται σωστά στο Τένις, αυξάνουν και βελτιώνουν τις συναρπαστικές και συντονιστικές τους ικανότητες.
  • Πρόκειται για μια προσαρμογή του δημοφιλούς αθλήματος στα μέτρα των μαθητών μας.

Η  φυσική  δραστηριότητα  συμβάλλει στην  ανάπτυξη  και  βελτιώνει  τόσο  τη  σωματική όσο  και  την  ψυχική  υγεία. Για τον λόγο αυτό τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη φροντίζουν να μυήσουν τους μαθητές τους από νωρίς στον κόσμο και τα οφέλη του αθλητισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από την προσχολική κιόλας ηλικία το παιδί είναι έτοιμο να ξεκινήσει μία αθλητική δραστηριότητα. Το νηπιαγωγείο και ο  παιδικός σταθμός επομένως μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική αφετηρία της σχέσης του παιδιού με τον αθλητισμό. 

Ο αθλητισμός όμως, δεν σχετίζεται μόνο με τη σωματική ανάπτυξη και υγεία. Μέσω αυτού , το παιδί αρχίζει να αποκτά ένα τρόπο να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Με τη συμμετοχή στα αθλήματα, γίνεται μέλος μιας ομάδας και διαπαιδαγωγείται στο να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια για έναν κοινό στόχο. Η δόμηση της σύνδεσης μαθητών και αθλητισμού πραγματοποιείται σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτηρίου μας, από το δημοτικό, γυμνάσιο έως και λύκειο. Μέλημα μας είναι να παρέχουμε τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές μας, για να αποφοιτήσουν ως ολοκληρωμένα άτομα, έτοιμα να ενταχθούν στην κοινωνία των ενηλίκων.