Λύκειο

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη με την πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της παιδείας, διεύρυναν τις υπηρεσίες τους και την προσφορά τους στη μαθητική κοινότητα της πόλης μας.

Με τη δυναμική τους πορεία, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο διανύουν την έβδομη δεκαετία προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και διατηρούν την ισχυρή παρουσία τους στο χώρο της Παιδείας.

Με γνώμονα τις επιτακτικές ανάγκες της σύγχρονης τεχνολογικής κοινωνίας, την αγάπη προς το παιδί, την συνέπεια στο εκπαιδευτικό έργο και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον στην Παιδεία, συνεχίζουμε την παράδοση που έχουμε δημιουργήσει.

Καθιερωμένοι πλέον στη συνείδηση παιδιών και Γονέων, αναλαμβάνουμε ρόλο πρωταγωνιστικό και πρωτοποριακό, εισάγουμε καινοτομίες και εφαρμόζουμε τολμηρά σχέδια.

Δημιουργούμε τις ευκαιρίες για την επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση του κάθε παιδιού, με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και στην κλίση του.

Τα εφόδια που θα οδηγήσουν τους μαθητές από το Λύκειο, στην επιτυχία

Σ' ένα ιδανικό περιβάλλον, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, που καλύπτουν συνολική επιφάνεια 3.500 τ.μ., συμπεριλαμβάνονται γήπεδα και αυλές 7.000 τ.μ., θέατρο επαγγελματικών προδιαγραφών 500 θεατών, χώροι ειδικών εκδηλώσεων, αμφιθέατρο φυσικής - βιολογίας 200 θέσεων, καθώς και 1.300 τ.μ. κλειστά γυμναστήρια διαφόρων αθλημάτων.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Σχολείου αποσκοπεί στο να ανταποκριθούν οι μαθητές στις σύγχρονες απαιτήσεις του, με τελικό στόχο να διασφαλίσει την είσοδό τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Οι εικοσιπέντε (25) αίθουσες διδασκαλίας, που είναι σχεδιασμένες με πρωτότυπη αρχιτεκτονική μέθοδο, διευκολύνουν μαθητές και καθηγητές στην επίτευξη υψηλού εκπαιδευτικού έργου.

Στα πλαίσια μιας πιο ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία επτά δεκαετιών, εκδίδουμε και παρέχουμε δωρεάν στους μαθητές μας ολοκληρωμένα σχολικά βοηθήματα, με υλικό που συμβάλλει στην πληρέστερη εμπέδωση των γνωστικών αντικειμένων.

Συγγραφείς των βοηθημάτων αυτών είναι οι αυστηρά επιλεγμένοι άριστοι καθηγητές, μας που προωθούν το εκπαιδευτικό έργο με πρότυπα προγράμματα διδασκαλίας και σύγχρονες μεθόδους διδακτικής. Αποκλειστικός στόχος τους είναι η προετοιμασία των μαθητών μας τόσο στο γνωστικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για το Λύκειο μας η τέχνη και οι επιστήμες έχουν μεγάλη σημασία

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τους γονείς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται αναλυτικά με τις τακτικές συναντήσεις για την πρόοδο των παιδιών. Με καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την πορεία των μαθημάτων επιτυγχάνουμε την πληρέστερη ενημέρωσή τους.

Στις ειδικές αίθουσες Μουσικής, που υποστηρίζονται από συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, καλλιεργείται η μουσική παιδεία και ενθαρρύνεται η πιθανή κλίση των μαθητών, στοχεύοντας παράλληλα στην ευαισθησία, την κατανόηση και την απόλαυση της μουσικής και των ήχων.

Στα εργαστήρια Πληροφορικής, με συνεχή ανανέωση σε εκπαιδευτικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, οι μαθητές λαμβάνουν τις απαραίτητες γνώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να ανταποκριθούν με ευκολία στις απαιτήσεις της τεχνοκρατούμενης εποχής μας.

Αυτό επιτυγχάνεται με την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας και δεξιοτήτων χειρισμού, χρησιμοποιώντας εκτός των άλλων και εφαρμογές πολυμέσων προσαρμοσμένων στην ύλη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κάθε σχολικής βαθμίδας.

Οι υποδομές στο Λύκειο. Σε αυτές οι μαθητές μας καλλιεργούν όλα τους τα ταλέντα

Στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια φυσικών επιστημών, που περιλαμβάνουν και συνεδριακό αμφιθέατρο 200 θέσεων, οι μαθητές ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια του σχολικού βιβλίου, και με τη βοήθεια πειραμάτων αντιλαμβάνονται ευκολότερα τις λεπτομέρειες των μαθημάτων Φυσικής - Χημείας - Βιολογίας.

Η πλούσια και ενημερωμένη βιβλιοθήκη αποτελεί χώρο μελέτης και περισυλλογής, καθώς και απαραίτητο "εργαλείο" για την εκπόνηση οποιασδήποτε εργασίας αναλαμβάνουν οι μαθητές μας.

Στο χώρο του αθλητισμού, η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου παρέχει τη δυνατότητα να καλλιεργηθεί αρμονικά η ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών. Τα υπαίθρια γήπεδα καλαθόσφαιρας, ποδοσφαίρου και πετόσφαιρας, το υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, τα τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οι αίθουσες πολλαπλών αθλητικών χρήσεων δίνουν στο παιδί την απαραίτητη δημιουργική διέξοδο και καλύπτουν άριστα τις ανάγκες του για παιχνίδι και χαλάρωση.

Το επαγγελματικών προδιαγραφών θέατρο 500 θέσεων, με την απαραίτητη οπτικοακουστική υποστήριξη που διαθέτει, αποτελεί το χώρο που προετοιμάζεται η θεατρική ομάδα του Σχολείου, γίνονται όλες οι Σχολικές γιορτές, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές προβολές και φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται από διάφορους φορείς.

Ολοκληρονωντας την εκπαίδευση για τους μάθητες στο λύκειο με επιπλέον εφόδια

Εκεί οι μαθητές, σε μια δική τους, πλήρως εξοπλισμένη σκηνή, έρχονται σ' επαφή με την τέχνη του Θεάτρου συμμετέχοντας ενεργά σ' όλες τις διαδικασίες της παράστασης (φωτισμός - ήχος - σκηνικά - κοστούμια - διανομή ρόλων - ηθοποιία - σκηνογραφία - σκηνοθεσία κ.α.) διεγείροντας τη φαντασία τους και καλλιεργώντας τις φυσικές, νοητικές και ψυχικές ικανότητές τους.

Εκεί τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μυστικά της 7ης Τέχνης, προβάλλουν εκπαιδευτικά έργα και "στήνουν" τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους συμμετέχοντας και σε διάφορους διαγωνισμούς κινηματογράφου.

Εκεί τα μέλη της μαθητικής μας κοινότητας υποδέχονται συγγραφείς και ειδικούς επιστήμονες, ηθοποιούς και παραμυθάδες, μουσικούς και ζωγράφους, λογοτέχνες και ποιητές, για να γνωρίσουν, να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να αποκτήσουν μια ευρύτερη αντίληψη του κόσμου, των ιδεών και του πολιτισμού γενικότερα.

Τα "Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη", ανταποκρινόμενα στα κελεύσματα της Ενωμένης Ευρώπης, δίνουν ακόμη την ευκαιρία στους μαθητές τους να αποκτήσουν τίτλους σπουδών ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).

Δημιουργώντας τις προυποθέσεις για μια επιτυχημένη πορεία

Οι εκδρομές, εντός και εκτός Ελλάδας, οι οργανωμένες επιμορφωτικές επισκέψεις σε μουσεία, αίθουσες τέχνης, μνημεία και η παρακολούθηση επιλεγμένων κινηματογραφικών προβολών και θεατρικών παραστάσεων συμπληρώνουν το πρόγραμμα του Σχολείου και διασφαλίζουν την ολόπλευρη και απρόσκοπτη ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών.

Η προσωπικότητα του μαθητή, διαμορφώνεται στο Γυμνάσιο, μέσα από τη χρήση των πιο σύγχρονων και αποτελεσματικών εκπαιδευτικών μέσων. Έτσι δημιουργούνται οι ιδανικότερες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία των μαθητών μας στο Λύκειο.Τέλος, η επιτυχία τους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευσή τους εξασφαλίζεται εδώ στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη που είναι γνωστό για την εκπαιδευτική του πρωτοπορία στα Προγράμματα Σπουδών.

Έτσι δημιουργούμε τις ιδανικότερες προϋποθέσεις που έχουν ως στόχο υψηλά ποσοστά επιτυχίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και την απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων για τη σύγχρονη κοινωνική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή των μαθητών μας.