Κλασσικό Μπαλέτο

Ο Κλασικός χορός (Μπαλέτο) είναι μια τέχνη μέσα από την οποία ο άνθρωπος εκφράζεται, ψυχαγωγείται και δημιουργεί.

Με τη βοήθεια της μπάρας οι μυς τεντώνονται, μακραίνουν και με τη συνοδεία της μουσικής (πιάνο), οι κινήσεις αποκτούν χάρη, αρμονία και γίνονται εκλεπτυσμένες.

Βελτιώνεται η ευλυγισία, η δύναμη και η αντοχή. Το σώμα αποκτά σωστή θέση, στάση κι αναπτύσσεται ομοιόμορφα. Έτσι προλαμβάνονται παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (κύφωση, σκωλίωση κλπ).

Το Μπαλέτο χαρίζει ισορροπία κι αυτοπεποίθηση, γι' αυτό αποτελεί επένδυση για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή!

Η  φυσική  δραστηριότητα  συμβάλλει στην  ανάπτυξη  και  βελτιώνει  τόσο  τη  σωματική όσο  και  την  ψυχική  υγεία. Για τον λόγο αυτό τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη φροντίζουν να μυήσουν τους μαθητές τους από νωρίς στον κόσμο και τα οφέλη του αθλητισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από την προσχολική κιόλας ηλικία το παιδί είναι έτοιμο να ξεκινήσει μία αθλητική δραστηριότητα. Το νηπιαγωγείο και ο  παιδικός σταθμός επομένως μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική αφετηρία της σχέσης του παιδιού με τον αθλητισμό. 

Ο αθλητισμός όμως, δεν σχετίζεται μόνο με τη σωματική ανάπτυξη και υγεία. Μέσω αυτού , το παιδί αρχίζει να αποκτά ένα τρόπο να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Με τη συμμετοχή στα αθλήματα, γίνεται μέλος μιας ομάδας και διαπαιδαγωγείται στο να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια για έναν κοινό στόχο. Η δόμηση της σύνδεσης μαθητών και αθλητισμού πραγματοποιείται σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτηρίου μας, από το δημοτικό, γυμνάσιο έως και λύκειο. Μέλημα μας είναι να παρέχουμε τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές μας, για να αποφοιτήσουν ως ολοκληρωμένα άτομα, έτοιμα να ενταχθούν στην κοινωνία των ενηλίκων.