Καλαθοσφαίριση

Το πλέον δημοφιλές άθλημα δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τις δραστηριότητες του συλλόγου μας. Από το 1994 λειτουργεί στο Σχολείο μας το CLUB BASKETBALL.

Λειτουργούν ακαδημίες Basket για παιδιά ηλικίας από πέντε ετών.

Από το 1995 είμαστε επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Η εξέλιξή μας ήταν ραγδαία έχοντας φτάσει πλέον σε επίπεδο να μπορούμε να συμμετέχουμε στα τοπικά πρωταθλήματα ΜΙΝΙ, ΠΑΙΔΩΝ,ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ , ΕΦΗΒΩΝ και ΑΝΔΡΩΝ  που διοργανώνει η Ε.ΚΑ.Σ.Θ. Θέλοντας μάλιστα να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στην προώθηση του αθλήματος, διοργανώνουμε εδώ και χρόνια, τουρνουά mini Basketball.

Οι μικροί Πρωταθλητές του ΜΠΑΣΚΕΤ κατακτούν κάθε τις πρώτες θέσεις στην Καλαθοσφαίριση των Δημοτικών Σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης .

Η φυσική δραστηριότητα συμβάλλει στην ανάπτυξη και βελτιώνει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Για τον λόγο αυτό τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη φροντίζουν να μυήσουν τους μαθητές τους από νωρίς στον κόσμο και τα οφέλη του αθλητισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από την προσχολική κιόλας ηλικία το παιδί είναι έτοιμο να ξεκινήσει μία αθλητική δραστηριότητα. Το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός επομένως μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική αφετηρία της σχέσης του παιδιού με τον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός όμως, δεν σχετίζεται μόνο με τη σωματική ανάπτυξη και υγεία. Μέσω αυτού , το παιδί αρχίζει να αποκτά ένα τρόπο να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Με τη συμμετοχή στα αθλήματα, γίνεται μέλος μιας ομάδας και διαπαιδαγωγείται στο να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια για έναν κοινό στόχο. Η δόμηση της σύνδεσης μαθητών και αθλητισμού πραγματοποιείται σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτηρίου μας, από το δημοτικό, γυμνάσιο έως και λύκειο. Μέλημα μας είναι να παρέχουμε τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές μας, για να αποφοιτήσουν ως ολοκληρωμένα άτομα, έτοιμα να ενταχθούν στην κοινωνία των ενηλίκων.