Δημοτικό

Σ'ένα μοντέρνο κτίριο, δεμένο αρμονικά με την καταπράσινη φύση που το περιβάλλει, λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.

Επιλεγμένοι δάσκαλοι προωθούν το εκπαιδευτικό έργο με πρότυπα και πρωτότυπα προγράμματα διδασκαλίας και σπουδών με στόχο όχι μόνο τη μετάδοση γνώσεων, αλλά και την ένταξη των μαθητών από την Α' Δημοτικού στη σωστή διαδικασία της μάθησης.

Με σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες και μεθόδους διδακτικής, φιλικές για το νεαρό μαθητή, τον εισάγουμε βήμα βήμα στην πρώτη ανάγνωση, γραφή και αρίθμηση. Παρέχοντας ποιοτική παιδεία και αποβλέποντας στην καλλιέργεια ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με ανεπτυγμένες προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες διαπλάθουμε τους αυριανούς πολίτες.

Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τη δημιουργική συμμετοχή των μαθητών στη μάθηση, αλλά και να προσφέρουμε πολλαπλά ερεθίσματα για έρευνα γνώση, να αξιοποιήσουμε τις ιδιαίτερες κλίσεις του, τα ενδιαφέροντά του, να τον ευαισθητοποιήσουμε σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα πολιτισμού και περιβαλλοντικά, ώστε να μπορούν ν'ανταποκριθούν στις μελλοντικές προκλήσεις.

Σκοπός του Δημοτικού Σχολείου είναι η πολύπλευρη πνευματική και σωματική ανάπτυξη του μαθητή μας.

Δραστηριότητες στο Δημοτικό: Πληθώρα επιλογών για κάθε παιδί

Συμμετέχουν σε ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες, έτσι ώστε ένα θέμα εργασίας να το διερευνήσουν από όλες τις πλευρές και να αποκτήσουν σφαιρική γνώση, κριτική, αναλυτική και συνθετική σκέψη. Οι εκπαιδευτικές καινοτομίες που εφαρμόζονται κάνουν το μάθημα ευχάριστο, δημιουργικό και αποδοτικό. Ειδικές εκδόσεις του Σχολείου μας τροφοδοτούν τους μαθητές, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με υλικό, που βοηθά στην πληρέστερη εμπέδωση των γνωστικών αντικειμένων.

Η δυνατότητα εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας και δεύτερης ξένης γλώσσας, της Γαλλικής ή της Γερμανικής, θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον και την εξοικείωση των μαθητών με την αντίστοιχη κουλτούρα και πολιτισμό της χώρας. Με καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την πορεία των μαθημάτων και με τακτικές συναντήσεις Γονέων και εκπαιδευτικών επιτυγχάνουμε την αναλυτικότερη και πληρέστερη ενημέρωση των Γονέων για την πρόοδο των παιδιών τους.

Από τις πρώτες τάξεις τα παιδιά απολαμβάνουν και δημιουργούν με το θεατρικό παιχνίδι στο δικό τους θέατρο.

Οι Εικαστικές τέχνες, η Μουσική, το Θέατρο και o Κινηματογράφος διανθίζουν τη σχολική ζωή. Επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες παρακολουθούν τα παιδιά στο θέατρο των Εκπαιδευτηρίων μας.

Με θεωρητική προετοιμασία και οργανωμένες επισκέψεις αναπτύσσουμε τη Μουσειακή αγωγή σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους. Μέσα από επιλεγμένα προγράμματα, ομαδικές εργασίες, οι μαθητές γνωρίζουν και σέβονται την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το πρόγραμμα σπουδών στο Δημοτικό, όσα χρειάζεται ένα παιδί

Με αφιερώματα σε Έλληνες και ξένους λογοτέχνες τα παιδιά προσεγγίζουν την Ποίηση και τη Λογοτεχνία.

Μελετούν έργα τους και πολύ συχνά έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους ίδιους. Μέσα από τη λογοτεχνία μπορούμε να εγκαινιάσουμε νέες σχέσεις ανάμεσα στην εκπαίδευση και τη δημιουργικότητα, συνδέοντας την παιδεία με τη μόρφωση και την πολιτιστική πράξη.

Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας διδασκαλίας της ανάγνωσης, η οποία μπορεί να συγκεράσει την καλλιέργεια της σκέψης με την ευχαρίστηση της κατανόησης του κειμένου και την επεξεργασία του γραπτού λόγου.

Από το ξεκίνημα της σχολικής τους ζωής τα παιδιά μας έρχονται σε επαφή με την Πληροφορική και τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές μέσω ειδικών προγραμμάτων προσαρμοσμένων σε κάθε ηλικία.

Ένα μεγάλο μέρος από το πρόγραμμα σπουδών είναι προσανατολισμένο στις αρχές της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οι δραστηριότητες όλης της χρονιάς κορυφώνονται τον Ιούνιο με τις εκδηλώσεις της "Πράσινης Εβδομάδας", που αποτελεί θεσμό για το Σχολείο μας.

Οι δράσεις των μαθητών στο Δημοτικό δεν σταματούν

Κάθε χρόνο οι μαθητές του Δημοτικού συμμετέχουν σε διάφορα Συνέδρια Πληροφορικής, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, του Διεθνή Μαθηματικού Διαγωνισμού ΚΑΓΚΟΥΡΟ, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Επιστημών, του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού μέσω Διαδυκτίου-ΛΥΣΙΑ , Εικαστικών, Λογοτεχνικών κ.ά.

Ειδικά τμήματα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων (Clubs) συμπληρώνουν ευχάριστα τη μαθητική ζωή των παιδιών μας. Μέσα από ποικίλες κινητικές και αθλητικές δραστηριότητες η φυσική αγωγή βοηθά στη σωματική ανάπτυξη των μαθητών μας, συμβάλλει στην ψυχική και πνευματική τους καλλιέργεια, καθώς και στην αρμονική τους ένταξη στην κοινωνία.

Κορυφαίες στιγμές των Εκπαιδευτηρίων μας είναι οι Γυμναστικές Επιδείξεις και η γιορτή Αποχαιρετισμού των Τελειοφοίτων, μεγάλες γιορτές με αθλητικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

Για την εισαγωγή των μαθητών στην Α' Γυμνασίου χορηγούνται Υποτροφίες, ανάλογα με την επίδοση τους στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη διοργανώνουν κάθε χρόνο καλοκαιρινά Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης με ψυχαγωγικές, μορφωτικές, ομαδικές και αθλητικές δραστηριότητες στο Σχολείο αλλά και σε εξωτερικούς χώρους με στόχο πάντα τη δημιουργική έκφραση και την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.