Η ανάδειξη των Οικουμενικών αξιών της Δημοκρατίας.

Το Φεβρουάριο του 2006 μαθητές της α' Λυκείου του Σχολείου μας έλαβαν μέρος στο «Διεθνή Διαγωνισμό Νέων (15-20 ετών) Πεζού και Ποιητικού λόγου» που οργάνωσε η έδρα της UNESCO του Πανεπιστημίου  Μακεδονία και ο σύλλογος «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ». Συμμετείχαν 55 χώρες απ' όλο τον κόσμο και δόθηκαν 37 βραβεία-έπαινοι-και τιμητικές διακρίσεις, οκτώ από τα οποία απενεμήθησαν στο  Σχολείο μας. Οι στόχοι του διαγωνισμού ήταν να γνωρίζουν οι νέοι την αποστολή της UNESCO σε όλο τον κόσμο για μία νέα και σταθερή συνεργασία πάνω στα ιδεώδη και τις παγκόσμιες αξίες όπως ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών του ανθρώπου, η κατανόηση και η ανεκτικότητα και η καλλιέργεια της ιδέας της ειρήνης μέσα στην εκπαίδευση.

Βραβεύτηκαν οι μαθητές: Θεοδοσιάδου M.-Ιωακειμίδης Π.  - 1ο βραβείο (ισοψηφία), Καπουσούζ Α. -Παλατιανά Ζ. - 2ο βραβείο (ισοψηφία), Χατζηιωάννογλου Α. 3ο βραβείο, Αφεντούλης Χ. 1ος έπαινος, Κραγιόπουλος Χ.  2ος έπαινος, Ψαθά Μ.  Τιμητική Διάκριση. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα βραβεία δόθηκαν σε φοιτητές.

Στην ειδική τελετή απονομής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία έγινε ειδική συγχαρητήρια αναφορά  στο νεαρόν της ηλικίας των διακριθέντων μαθητών μας  ανάμεσα σε συμμετέχοντες με μεγαλύτερη ηλικία.