4ο Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Λυκείων Δικτύου ASPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο 4ο Μαθητικό Συμπόσιο του δικτύου των συνεργαζόμενων σχολείων του δικτύου ASPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν οι μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018,που  πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΓΕ.Λ. Σερρών με θέμα «Συνανήκω, συνυπάρχω, συμπορεύομαι».

Την πρώτη μέρα του Συμποσίου, όπου παραδοσιακά παρουσιάζονται οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών με αφορμή τη θεματολογία του Συμποσίου, η ομάδα μας παρουσίασε τη δραματοποίηση του μυθιστορήματος του Ρόμπερτ Φίσερ «Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία». Για την άψογη παρουσίασή τους αυτή απέσπασαν θερμά Συγχαρητήρια και επαίνους για την ποιότητα της δουλειάς τους.

Δείτε Περισσότερα

Το θέμα πραγματεύεται τον εγκλεισμό των σύγχρονων ανθρώπων σε «πανοπλίες» όπως ο φόβος, η προκατάληψη και την προσπάθεια του ανθρώπου μέσα από την αυτογνωσία να αγαπήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους, διαφορετικούς και μη.

Στη συνέχεια συγκροτήθηκαν επιτροπές από τους μαθητές των Σχολείων  και στις οποίες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συντάξουν πορίσματα μαζί με τους συμμαθητές τους από τα δώδεκα Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Τη δεύτερη μέρα του Συμποσίου συμμετείχαν στην ολομέλεια όπου η μαθήτριά μας Τσιμπάνη Γ. εκφώνησε το πόρισμα της επιτροπής στην οποία προήδρευσε την προηγούμενη μέρα. Μετά τη λήξη του Συμποσίου περιηγήθηκαν στην πόλη των Σερρών.

Θερμά Συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές μας Αρμούτη Μ., Βασιλακάκη Χ., Βουρνάζη Α., Γκολέμη Μ., Δρόσου Χ., Θεοδωσά Σ.,  Κωταΐδου Φ., Καραγιαννίδη Τ., Καραγιαννίδη Χ, Νερσέσοβα Ε.,  Παπαδοπούλου Ο., Παπαδοπούλου Ε., Τσιμπάνη Γ., Χρυσοστομίδου Ε.,  Ψαρρά Μ.,  καθώς και στον εξωτερικό συνεργάτη του Σχολείου μας Β. Ισσόπουλο, που με μοναδική επιμέλεια και ζέση συμμετείχαν στην προετοιμασία καθώς και στους διοργανωτές που συνέχισαν επάξια τον θεσμό στο πολύ υψηλό επίπεδο που είχαν και τα προηγούμενα τρία. Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο θεσμός των Μαθητικών Συμποσίων ξεκίνησε στην Κεντρική Μακεδονία από την πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων μας που ενστερνίζεται και προωθεί τις αρχές της UNESCO και πραγματοποιεί σχετικές πάντοτε δράσεις. Κοινή επιθυμία όλων των συμμετεχόντων είναι η συμμετοχή και στο 5ο Συμπόσιο του χρόνου όπου θα μπορέσουν να ξαναζήσουν την πολύ όμορφη εμπειρία.