3ο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων UNESCO ASPnet.

Πραγματοποιήθηκε το 3ο Μαθητικό Συμπόσιο των Λυκείων του Δικτύου Συνεργαζόμενων σχολείων της UNESCO ASPnet υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών με τη συμμετοχή Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας και της Αττικής. Οι μαθητές παρουσίασαν το καλλιτεχνικό τους πρόγραμμα με θέμα: «Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά και η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών», με μοναδική χάρη και λεβεντιά, ξεσηκώνοντας το κοινό. Στη συνέχεια επιδόθηκαν σε έναν δημοκρατικό διάλογο σχετικά με τις προοπτικές αναβίωσης των παραδοσιακών επαγγελμάτων, τα ήθη και έθιμα  και τους τρόπους αναβίωσής τους καθώς και την αξία της μεσογειακής διατροφής, αναλύοντας προφορικές παραδόσεις, παραστατικές τέχνες, κοινωνικές πρακτικές, γιορτές και τελετές, γνώσεις και πρακτικές που σχετίζονται με τη φύση και το σύμπαν. Το Σάββατο 4 Μαρτίου, ο πρόεδρος κάθε επιτροπής ανακοίνωσε στην ολομέλεια του Συμποσίου τα πορίσματα της επιτροπής του, τα οποία τέθηκαν σε ψηφοφορία. Στόχος του συμποσίου ήταν να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές την αγάπη για τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και να τους ενεργοποιήσει να τα διαφυλάξουν και να τα παραδώσουν αλώβητα στις επόμενες γενιές, ώστε να μην χαθούν στην τεράστια χοάνη της παγκοσμιοποίησης.

Για ακόμη μια φορά τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη αποδεικνύουν ότι προσφέρουν ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης στους μαθητές τους και στέκονται αρωγοί στη διάδοση των ανθρωπιστικών αξιών της UNESCO.

Αξίζουν θερμά Συγχαρητήρια στους μαθητές Αβραμίδου Ν., Αργυροπούλου Χ., Δημητρίου Ε., Θωμαΐδου Ι., Κλιματσάκη Α. ,Λύσσα Κ., Μπερζαμάνη Χ., Σιδηροπούλου Β., Τσιμπάνη Μ., Φαϊτατζόγλου Α., Χρυσοστομίδου Α., Χρυσοστομίδου Μ. που συμμετείχαν με ιδιαίτερη επιτυχία και συνέπεια απέναντι στο Σχολείο.