5ο Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Λυκείων Δικτύου ASPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας.

All-focus

Στο 5ο Μαθητικό Συμπόσιο του δικτύου των συνεργαζόμενων Σχολείων του Δικτύου ASPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν οι μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019. Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης με θέμα: «17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον» με υποθέματα: Θεσμικό πλαίσιο- Ο ρόλος των νέων- Ανάπτυξη συνεργασιών.

Την πρώτη μέρα του Συμποσίου, όπου παραδοσιακά παρουσιάζονται οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών με αφορμή τη θεματολογία του Συμποσίου, εμφορούμενοι από το όραμα της πανανθρώπινης Ειρήνης οι μαθήτριες του ομίλου UNESCO των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη παρουσίασαν ένα δρώμενο που βασίζεται στην πνευματική δημιουργία τριών Ελλήνων ποιητών, του Νικηφόρου Βρεττάκου, του Γιάννη Ρίτσου και του Τάσου Λειβαδίτη που μιλούν στις καρδιές των ανθρώπων για την ειρηνική σχέση του ανθρώπου με τον φύση και τον συνάνθρωπο κινητοποιώντας μας σε ενεργό δράση για την επίτευξη των 17 στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η άρτια και άψογη παρουσίασή τους απέσπασε θερμά Συγχαρητήρια και επαίνους τόσο για την πρωτοτυπία όσο και για την ποιότητά της.

Το απόγευμα της πρώτης μέρας του Συμποσίου συγκροτήθηκαν επιτροπές από τους μαθητές των σχολείων  και στις οποίες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συντάξουν πορίσματα μαζί με τους συμμαθητές τους από τα δώδεκα Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη δεύτερη μέρα του Συμποσίου συμμετείχαν στην ολομέλεια όπου η μαθήτριά μας Αρμούτη Μ. εκφώνησε το πόρισμα της επιτροπής στην οποία προήδρευσε την προηγούμενη μέρα.

Θερμά Συγχαρητήρια αξίζουν στις μαθήτριές μας Άκογλαν Κ., Αρμούτη Μ., Θεοδωσά Σ., Καραγιαννίδη Τ. , Καραγιαννίδη Χ., Μπερζαμάνη Σ. Παπαδοπούλου Ρ., Παπακώστα Ε., Χρυσοστομίδου Ε.,  Ψαρρά Μ., Λιαρετίδου Δ., Μαυρομάτη Μ., Τζιώκα Α., Φαντέλ Ζ., καθώς και στον συνεργάτη του Σχολείου μας Β. Ισσόπουλο, που με μοναδική επιμέλεια και ζέση συμμετείχαν στην προετοιμασία.

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο θεσμός των Μαθητικών Συμποσίων ξεκίνησε στην Κεντρική Μακεδονία από την πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων μας που ενστερνίζεται και προωθεί τις αρχές της UNESCO και πραγματοποιεί σχετικές πάντοτε δράσεις. Κοινή επιθυμία όλων των συμμετεχόντων είναι η συμμετοχή και στο 6ο Συμπόσιο του χρόνου, όπου θα μπορέσουν να ξαναζήσουν την πολύ όμορφη εμπειρία.