«Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»!

Το Πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» αποτελεί διεθνές δίκτυο, όπου ομάδες μαθητών, σε συνεργασία με άλλα Σχολεία που συμμετέχουν διεθνώς στο δίκτυο, χειρίζονται ως Δημοσιογράφοι  περιβαλλοντικά προβλήματα.

Κάθε χρόνο  τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετέχουν στο Διεθνή Διαγωνισμό άρθρου, φωτογραφίας και βίντεο, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου ΠΕ «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».

Η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας, στην κατηγορία Άρθρο (ηλικιακή κατηγορία 15-18) αποτελείται από τους μαθητές της α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, Φιλαράκου Κ., Ζηκοντάλα Α., Κουκουρίκου Α., Δαλτζή Θ. και Τσιμπάνη Μ., οι οποίοι με την εργασία τους με τίτλο: ‘’ We do not search for the prosperity, we create it!’’ διεκδικούν το βραβείο ανάμεσα σε 29 χώρες που συμμετέχουν παγκοσμίως στο Δίκτυο.

Η εργασία των μαθητών αξιολογήθηκε από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου και κρίθηκε ως η καλύτερη στην κατηγορία Άρθρο (ηλικιακή κατηγορία 15-18). Στη συνέχεια προωθείται στη Διεθνή Επιτροπή του Δικτύου, η οποία θα επιλέξει τους νικητές του Διαγωνισμού των οποίων τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από το Διεθνή Συντονιστή του Δικτύου στις 5 Ιουνίου 2016.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Τις φετινές συμμετοχές της Ελλάδας, οι οποίες προωθήθηκαν στο Διεθνή Συντονιστή του Δικτύου ΠΕ «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» για το Διεθνή Διαγωνισμό του 2015-2016, μπορείτε να τις δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Άρθρο(ηλικιακή κατηγορία 11-14): https://yrecompetitiongreece.exposure.co/greece-1

Άρθρο(ηλικιακή κατηγορία 15-18): https://yrecompetitiongreece.exposure.co/greece-3

Βίντεο(ηλικιακή κατηγορία 11-14): https://yrecompetitiongreece.exposure.co/greece

Βίντεο(ηλικιακή κατηγορία 15-18): https://yrecompetitiongreece.exposure.co/greece-2