Ευρωπαϊκή άποψη στην Εκπαίδευση!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 1987 στο Φοντενεμπλό της Γαλλίας με στόχο να προωθήσει την Ευρωπαϊκή διάσταση στην Εκπαίδευση. Σκοπός του είναι να δώσει σε μαθητές λυκείου την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που ενισχύουν την κατάρτιση των μελλοντικών Ευρωπαίων Πολιτών και συμβάλλουν στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη φετινή 30η επετειακή διοργάνωση θα συμμετάσχουν 126 μαθητές, ενώ ανεξάρτητη κριτική επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρα μέλη του ΕΥΡ, θα επιλέξει τους 30 συνέδρους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις ερχόμενες Διεθνείς Συνόδους και τις λοιπές δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων σε διεθνές επίπεδο, με τους πρώτους επτά από αυτούς να απαρτίζουν την Ελληνική αποστολήγια την 78η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων την άνοιξη του 2015 στη Σμύρνη.

Η διοργάνωση της  Ε.Κ.ΝΕ. τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και θα φιλοξενηθεί  στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30). Οι εργασίες των επιτροπών θα διεξαχθούν τη δεύτερη μέρα, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου2014,και θα φιλοξενηθούν στο πρώην ξενοδοχείο <<Βιέννη>> (Mediterranean College, Επαιδευτικός όμιλος Ξυνή, Εγνατία 4).Η ολομέλεια και η τελετή λήξης της επετειακής 30ης Εθνικής  Συνδιάσκεψης Επιλογής θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Παραλίας (Μεγάλου Αλεξάνδρου 49), την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετέχουν φέτος στην Ε.Κ.ΝΕ. με τους μαθητές της β' λυκείου, Κραγιοπούλου Α. και Γεωργούλη Α.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας κάθε επιτυχία!!!