Η Βουλή των Εφήβων… ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ τη Βία!!!

Ενημερωτική Εκδήλωση:  Αφοπλίζοντας τη Βία...

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων, ανελλιπώς τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Η ομάδα των υποψηφίων Εφήβων Βουλευτών, κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, εργάζεται πάνω σε ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο που απασχολεί ιδιαίτερα τις σύγχρονες κοινωνίες, το φαινόμενο της βίας…

Η ΚΖ΄Σύνοδος (2022-2023) έχει ως κεντρικό θέμα τη βία, με στόχο την καταπολέμησή της, καθώς και την ελαχιστοποίηση του φαινομένου, προσπαθώντας μέσω επιστημονικής προσέγγισης να σπάσει τον κύκλο του μείζονος αυτού προβλήματος.

Ενημερώνομαι για τη Βία, Εξορίζω τη Βία!!!

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, είχαμε τη χαρά και την τιμή να είναι μαζί μας, στο σχολείο μας, κ. ο  Σωζόπουλος Χρ., ψυχολόγος Msc, από τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  ο οποίος πραγματοποίησε πρόγραμμα πρόληψης με θέμα «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός» σε  μαθητές και μαθήτριες της α΄Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.

 Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τονίστηκε η σημασία της πρόληψης,  παρουσιάστηκαν τρόποι και μέσα αντιμετώπισης της βίας, απαντήθηκαν ερωτήματα από τον καθ' ύλην αρμόδιο σε κοινωνικά προβλήματα και δόθηκαν συμβουλές και συστάσεις μέσα από έναν γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό αλλά και συνάμα προστατευτικό περιβάλλον.