Μαθήτριά μας με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη!!!

H Μαργαρίτα Θεοδώρα Βασιλειάδου, μαθήτρια της β΄ Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, συνεχίζοντας με αμείωτο ενδιαφέρον τις πολιτικές της δραστηριότητες, ως τακτική Έφηβη Βουλευτής της ΚE' Συνόδου του εκπαιδευτικού προγράμματος της «Βουλής των Εφήβων» (2020-2021), συναντήθηκε με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα. Μαρία Αντωνίου.

Πιο συγκεκριμένα η κα Μαρία Αντωνίου συνομίλησε με τους εκπροσώπους Βουλευτές Εφήβους για ένα θέμα που ενδιαφέρει άμεσα και καθολικά όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, ωστόσο η ευαισθητοποιημένη Έφηβη Βουλευτής από το Ιδιωτικό Λύκειο μας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερωθεί και να ενημερώσει με τη σειρά της όλους τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας. Το μείζων θέμα της συζήτησης είναι το θέμα του εμβολιασμού ενάντια στη νόσο covid. Οι Έφηβοι Βουλευτές ενστερνιζόμενοι την ιδέα του άμεσου εμβολιασμού, συνομίλησαν, αντάλλαξαν απόψεις και πρότειναν λύσεις. Από την πλευρά της η κα. Μ. Αντωνίου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις των μαθητών, δίνοντας τους την ευκαιρία για έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό διάλογο. 

Πιο συγκεκριμένα, η Ντορίτα Βασιλειάδου, μας μεταφέρει…

«…Εξαιτίας της επιδημιολογικής κρίσης που διανύουμε αποφασίσαμε ως Έφηβοι  Βουλευτές να επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους πολιτικούς προκειμένου να δημιουργήσουμε μια εμβολιαστική καμπάνια που θα απευθύνεται στην δική μας ηλικία. Θεωρούμε  ιδιαίτερα σημαντικό να αντισταθούμε και να καταπολεμήσουμε την αμφιβολία που βασανίζει τους νέους αναφορικά με την αξιοπιστία και την ασφάλεια του εμβολίου και ξεκινήσαμε μία πρώτη συνάντηση με την κυρία Αντωνίου διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Μακεδονίας. Έτσι λοιπόν μέσω του εποικοδομητικού και γόνιμου διαλόγου που αναπτύξαμε καταφέραμε να εκφράσουμε αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις δράσεις που μπορούμε να κάνουμε για να προωθήσουμε τον εμβολιασμό. Συμπεράναμε πως απαρχή αλλά και  κατευθυντήρια ιδέα για να διεκπεραιώσουμε την δράση μας είναι η ενημέρωση καθώς μόνο μέσω της σωστής πληροφόρησης  θα απαλειφθεί η παραπληροφόρηση και η συνωμοσιολογία που κυριαρχεί στην ηλικία μας . Στόχος  μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους μαθητές να προβούν στον εμβολιασμό καθώς αποτελεί μια ενέργεια που αποπνέει κοινωνική αλλά και ατομική ευθύνη. Και αυτές λοιπόν τις δράσεις δέχτηκε η κυρία Αντωνίου να υλοποιήσει και να προωθήσει έχοντας εμάς συνεργάτες της…»

Με εκτίμηση,

 Ντορίτα Βασιλειάδου

Μαθήτρια της β΄Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη