«Ένας για όλους, Όλοι για έναν»!

Τα τελευταία 20 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (ΕΚΝΕ) προσφέρει σε νέους από όλη την Ευρώπη την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία, μέσα από δράσεις που ενισχύουν τη συνειδητοποίηση των Ευρωπαίων νέων και συμβάλλουν στην ουσιαστικότερη κατανόηση της διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, μέσα από τη γνωριμία με συνομηλίκους τους, πολιτισμούς και διαφορετικά περιβάλλοντα από όλη την Ευρώπη, ενώ έρχονται σε επαφή με κρίσιμα τρέχοντα θέματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικαιρότητας.

Η θεματική της συνδιάσκεψης είναι Ένας για όλους, όλοι για έναν: Προς τη βέλτιστη επίδραση των τοπικών πρωτοβουλιών σε παγκόσμιο πλαίσιο λήψης αποφάσεων / One for all, all for one: Maximising the impact of local-based initiatives on a global decision-making level

Η 42η ΕΣΕ, επομένως, έρχεται να εξετάσει πώς ένας νέος στη χώρα μας αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι, φέρνοντας τον αντιμέτωπο με τις ευθύνες, αλλά και ευκαιρίες που συνεπάγεται αυτή η συμμετοχή. Ερχόμενοι σε επαφή τόσο με συνομηλίκούς τους όσο και με τοπικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς λήψης αποφάσεων, οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να διαλευκάνουν και να επιλέξουν οι ίδιοι τις προτεραιότητες και τις ανησυχίες τους για το μέλλον, κατανοώντας ότι η ενεργός συμμετοχή είναι κάτι που μας αφορά όλους.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη σε συνεργασία με τις καθηγήτριες Αγγλικών κ. Π. Μοσχοπούλου και κ. Κ. Μπρέντα προετοίμασαν και έστειλαν στη συνδιάσκεψη τις μαθήτριες  της β΄ Λυκείου από το Ιδιωτικό Λύκειο : Βασιλειάδου Ν. και Ιασωνίδου Δ. οι οποίες έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία και τις ευχόμαστε να διακρίνονται πάντα για το ήθος, την αξιοπρέπεια και τις γνώσεις τους!