Η Τεχνογνωσία των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη στη F1 in Schools.

Με υψηλές ταχύτητες θα συμμετάσχει η ομάδα των P6wer των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, στους Εθνικούς τελικούς του μαθητικού Διαγωνισμού  Τεχνολογίας της  Formula 1, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος  F1  in Schools  Ελλάδος, που θα διεξαχθούν στο Κολλέγιο Ανατόλια, από τις 23 έως τις 25 Απριλίου, με σκοπό να υπερασπιστούν τον 3ο καλύτερο χρόνο σε Πανελλαδικό επίπεδο, που σημείωσαν στους Προκριματικούς Αγώνες, και να διεκδικήσουν το βραβείο του Πρωταθλητή, Γρηγορότερου Αυτοκινήτου και Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής Αυτοκινήτου και στη συνέχεια την εκπροσώπηση της Ελλάδος στη Σιγκαπούρη τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πρόκειται για μια προσπάθεια με βασικούς συντελεστές και πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά, μέσα από την οποία οι μαθητές μας ανέπτυξαν τις γνώσεις τους πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, στις Νέες Τεχνολογίες, στη Μηχανική και στα Μαθηματικά. Παράλληλα καλλιέργησαν πολύτιμες δεξιότητες και ικανότητες, όπως εκείνες της συνεργασίας και της επικοινωνίας, μέσα από ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, με στόχο την εισαγωγή νέων μεθόδων βιωματικής και ανακαλυπτικής μάθησης.

Η ομάδα P6wer των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη κατετάγη στη δεύτερη θέση της διοργάνωσης και στην τρίτη θέση Πανελλαδικά με καλύτερο χρόνο τα 1.08sec τα 24m και προκρίθηκε στους Εθνικούς τελικούς που θα γίνουν στις 24-26 Απριλίου με στόχο την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 in Schools 2015, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1 το Σεπτέμβριο του 2015.

Μ’ αυτό τον τρόπο στηρίζουμε κάθε προσπάθεια καινοτομίας στην εκπαίδευση και κάθε ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αποβλέπει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για όλες τις  Επιστήμες.

Νιώθουμε την πραγματική ανάγκη να Συγχαρούμε τα παιδιά μας για όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές που μας έκαναν να βιώσουμε, μέσα από τις επίπονες και επίμονες προσπάθειές τους και να τους ευχηθούμε κάθε  Επιτυχία!!!!!

Για μας είναι σίγουρα νικητές της Γνώσης και των Αξιών!!!!!

Σας Ευχαριστούμε!!!!!