Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτικών στις Επιστήμες του Science καθηγήτρια του Σχολείου μας.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκπαίδευση των εκπαιδευτών του προγράμματος: «Augmented Assessment» του Πανεπιστημίου Pompeu Fabra της Βαρκελώνης , όπου επιλέγει και συμμετείχε . η χημικός των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη κ. Ε. Παρισοπούλου, ως μελλοντική εκπαιδεύτρια των εκπαιδευτικών της Βορείου Ελλάδος στο πεδίο Science, δηλαδή Φυσική, Χημεία, Βιολογία.   

Το έργο “Augmented Assessment” αποσκοπεί στην κάλυψη του κενού που υπάρχει κατά την αξιολόγηση των υφιστάμενων γνώσεων των νέων μαθητών στους τομείς των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών, με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε αυτό συμμετέχουν, ως βασικοί εταίροι, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως συντονιστής, και οκτώ άλλοι φορείς (πέντε πανεπιστήμια και τρία παιδαγωγικά ινστιτούτα) από Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία, Ισπανία και Φιλανδία. Μέσω της συνεργασίας των εταίρων του έργου έχει δημιουργηθεί μια πρωτοποριακή επαυξημένη εργαλειοθήκη με τη μορφή διαδικτυακής βιβλιοθήκης για την υποστήριξη ολόκληρου του έργου.

Κατά το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2023 θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα κατάρτισης για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες και Μαθηματικά, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Ελλάδος (Ι.Ε.Π.), το οποίο θα τους εφοδιάσει με τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την αξιολόγηση των υφιστάμενων γνώσεων των νεοαφιχθέντων μεταναστών μαθητών.

Στο πρόγραμμα θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες και Μαθηματικά όλης της Ελλάδος, ενώ η ανοιχτή πρόσκληση θα ανακοινωθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Ελλάδος (Ι.Ε.Π.) εντός των επόμενων ημερών.

Μείνετε συντονισμένοι….