Πειράματα Χημείας στο «Α.Π.Θ. την Κυριακή».

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό για όγδοη φορά και μετατράπηκε σε ένα τεράστιο εκπαιδευτικό πάρκο για μικρούς και μεγάλους.

Το τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Χημικής Εκπαίδευσης και Εφαρμογής των Τ.Π.Ε. στη Χημεία, με υπεύθυνους διοργάνωσης τον Καθηγητή του τμήματος Χημείας κ. Π. Γιαννακουδάκη και την κ. Ε. Παρισοπούλου Χημικό των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, παρουσίασε στο διάστημα 11:00-13:30 στην Πλατεία του Τμήματος Χημείας μια σειρά από “Μαγικά Πειράματα Χημείας” με απλά υλικά καθημερινής ρουτίνας σε μαθητές και κοινό όλων των ηλικιών.

Την εκτέλεση των πειραμάτων ανέλαβαν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Χημείας και οι μαθητές και μαθήτριες του ομίλου Χημείας του Σχολείου μας.

Οι   «Fryganiotis Researchers»   είχαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα έχουν διδαχθεί, πειραματιζόμενοι στον όμιλο Χημείας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας  Χημείας του Σχολείου μας κ. Θ. Γκατζιανίδου.

Παράλληλα με την εκτέλεση των πειραμάτων, οι μαθητές μας ανέλαβαν την καθοδήγηση των μικρών και μεγάλων επισκεπτών που συμμετείχαν στη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού παιχνιδιού κατασκευής του Περιοδικού Πίνακα. Με την πολύτιμη βοήθεια των μαθητών μας, το κέφι και τη συμμετοχή όλων, δημιουργήθηκε για πολλοστή φορά ένας μεγάλος Περιοδικός Πίνακας στην πλατεία Χημείου. Όπως πάντα η παρουσία τους ήταν άψογη! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενή τους δράση!