Πληροφορική – Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών

Το Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών έχει σκοπό να εισάγει τα μικρά παιδιά σε θεμελιώδεις έννοιες, για να κατανοήσουν καλύτερα το περιβάλλον που ζουν και να προκαλέσει το ερευνητικό τους ενδιαφέρον.

Να συσχετίζουν τις αιτίες και τ' αποτελέσματα, αυτενεργώντας σε πειραματικές διαδικασίες, όπου ανακαλύπτουν όλες τις νομοτέλειες. Οι περισσότερες δραστηριότητες των παιδιών έχουν ως προσανατολισμό την αγάπη για το περιβάλλον.

Η Περιβαλλοντική Αγωγή δεν είναι ένας κατάλογος με "πρέπει", αλλά αποτελεί μέρος του καθημερινού προγράμματος, που συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις και περιβαλλοντικές διοργανώσεις.

Με εξορμήσεις,εκδρομές και οργανωμένες επισκέψεις τα παιδιά αποκτούν άμεση εμπειρία του κόσμου γύρω τους. Με την τακτική δημοσίευση της δικής τους εφημερίδας, "Τα νέα από το μικρόκοσμο του Νηπιαγωγείου μας", ως μικροί δημοσιογράφοι εκθέτουν κάθε φορά τις εντυπώσεις τους από τη σχολική ζωή.

Ευαισθητοποιημένοι στις μελλοντικές ανάγκες του παιδιού, εντάσσουμε στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, με τη μορφή παιχνιδιού, τη διδασκαλία Πληροφορικής με την προσεκτική καθοδήγηση ειδικευμένων καθηγητών.

Η ενασχόληση των μικρών μαθητών με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε κατάλληλες, χρονικές στιγμές έχει ως αποτέλεσμα να αγαπήσουν και να εξοικειωθούν στη χρήση του ποντικιού, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα με ήχο,κίνηση και εικόνα.

Οι Διαδραστικοί Πίνακες αυξάνουν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μαθητών.

Τέλος, μέσα απ' όλες αυτές τις διεργασίες και με στοργή και με αγάπη, θεωρούμε ότι επιτυγχάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σκοπό του Νηπιαγωγείου μας, που είναι η ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη του νηπίου, με απώτερο πάντα στόχο την ολοκληρωμένη προετοιμασία του για το Δημοτικό Σχολείο.

Ελληνικα