Διαγωνισμός ΛΥΣΙΑΣ Γυμνασίου

Ημερίδες γυμνασίου, λογότυπο των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη

Οι μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου κάθε χρόνο συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γνώσεων μέσω Internet, ΛΥΣΙΑΣ.  Ο ΛΥΣΙΑΣ έχει και χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, γιατί προωθεί την πρωτοποριακή ιδέα "Παίζω και βοηθάω". Τα έσοδα από κάθε συμμετοχή στο διαγωνισμό διατίθενται στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο μαθητικός αυτός διαγωνισμός γνώσεων είναι πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και όπου υπάρχει Ελληνικό Σχολείο στον παγκόσμιο χώρο. Διεξάγεται μέσω internet και περιλαμβάνει θεματολογία από την τρέχουσα ύλη κάθε τάξης αλλά και από τη διδαχθείσα ύλη παλαιοτέρων ετών.

Η διενέργεια του διαγωνισμού πραγματοποιείται στα Εκπαιδευτήρια ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ τα οποία είναι και εξεταστικό κέντρο. Κάθε χρόνο οι μαθητές μας λαμβάνουν μέρος στο ΛΥΣΙΑ.

Στον 20ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «ΛΥΣΙΑ» 2016 οι μαθητές του Σχολείου μας  Γκιουλέκα  Γ. της Α΄ Γυμνασίου και Ζήση Β. της Γ΄ Γυμνασίου βραβεύτηκαν για τη διάκρισή τους στην τρίτη θέση της τάξης τους Πανελλαδικά στο Διαγωνισμό «ΛΥΣΙΑΣ»!!

Στο 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΛΥΣΙΑΣ 2014 οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου Χριστοδούλου Σ. και Βουρβουλάκης Π. κατέλαβαν την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα, μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων μαθητών της Α΄ Γυμνασίου της Ελληνικής επικράτειας.

Στο 17ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΛΥΣΙΑΣ 2013 η μαθήτρια της Β' Γυμνασίου Πατσούρα Μ. ήταν η νικήτρια της τάξης της πανελλαδικά. Διακρίθηκε και στη βαθμίδα της σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Στο 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΛΥΣΙΑΣ 2012 η μαθήτρια Πατσούρα Μ. του Σχολείου μας διακρίθηκε και βραβεύτηκε στο επίπεδο γνώσεων της Α΄ Γυμνασίου.

Στο 13ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΛΥΣΙΑΣ 2009 ,βραβεύτηκε για άλλη μια χρονιά το Γυμνάσιό μας, για την τελική φάση συμμετοχής του.

Στον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΛΥΣΙΑΣ 2008, νικητής ήταν ο Σιδηρόπουλος Π. από την Γ' Γυμνασίου. Στην τελική φάση συμμετοχής διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας.

Στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΛΥΣΙΑΣ 2007, ο μαθητής Γιαννόπουλος Π., από την Α' Γυμνασίου, κατέλαβε την 3η θέση Πανελλαδικά, ενώ το Γυμνάσιό μας διακρίθηκε για τις επιδόσεις του στην τελική φάση συμμετοχής του διαγωνισμού.

Πρώτα βραβεία Πανελλαδικά για τις καλύτερες επιδόσεις στο Λύκειο στο διαγωνισμό ΛΥΣΙΑ κατα τα έτη 2003 & 2005 & 2006 απέσπασε το Λύκειο του Σχολείου μας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: κ. Μιτζάλη Μ., Παπαδοπούλου Ε., Τζοτζουδάκη Δ.