8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

Οι μαθητές της Ε΄ & Στ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας συμμετείχαν για μια ακόμη φορά στη «γιορτή» της Tεχνολογίας και της καινοτομίας του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που διοργανώθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ. Έχοντας πλέον αποκτήσει την εμπειρία μετά από οκτώ συνεχείς συμμετοχές με αξιόλογες παρουσιάσεις, έδωσαν για μια ακόμη φορά τον καλύτερο εαυτό τους παρουσιάζοντας η μεν Ε΄ τάξη μια ιστοσελίδα με θέμα: «Θεσσαλονίκη, η Πόλη των πόλεων 2.330 χρόνια ιστορία» με τη μορφή e- Poster, η δε ΣΤ΄ τάξη ένα παιχνίδι με τίτλο: «Όταν η Scratch συναντάει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο».

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο πόσο οικείος και φιλικός φαίνεται ο κόσμος της Πληροφορικής στα παιδιά και με τι ενθουσιασμό παρουσίασαν  τις εργασίες τους, τα δημιουργήματά τους. Δείχνοντας σοβαρότητα, ωριμότητα και άνεση στο χειρισμό σαν έμπειροι προγραμματιστές, φυσικά υπό την υποδειγματική καθοδήγηση της εξαίρετης καθηγήτριάς τους της Κ. Δ. Τζοτζουδάκη και τη συμπαράσταση των δασκάλων τους κ. Μ.Σταυρίδου. κ.Κ Κεχαγιά. κ. Κ.Τερζανίδη. και κ.Ν. Φιλαράκο, ανταποκρίθηκαν άριστα εκπροσωπώντας το Σχολείο τους σε ένα ακόμη Πανελλήνιο Συνέδριο. Έδωσαν ακόμη και συνέντευξη τύπου σε εκκολαπτόμενους παρουσιαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Επανομής,  που δημιούργησαν προσομοίωση ραδιοφωνικού σταθμού στο ΝΟΗΣΙΣ αναλύοντας με άνεση τις δημιουργίες τους,  κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Απέδειξαν λοιπόν περίτρανα ότι η ενασχόλησή τους με μια εργασία επιστημονικών απαιτήσεων, η συμμετοχή τους σε ένα συνέδριο υψηλών προδιαγραφών, η ενίσχυση των προσπαθειών διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων, όπως, επίσης και η βιωματική εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών ανέδειξε το πάθος τους με το «παιχνίδι» της τεχνολογίας και προοιωνίζει την ομαλή μελλοντική ενσωμάτωσή τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι εργασίες τους από τη μια πλευρά κατέδειξαν την προσαρμογή σε ένα ψηφιακό κόσμο, την εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις έξυπνες συσκευές και από την άλλη αποκάλυψαν τη δυναμική του Σχολείου μας, το μεράκι των δασκάλων του και τη δημιουργικότητά τους. 

Αξίζουν  στους Εκπαιδευτικούς θερμά Συγχαρητήρια για την υποδειγματική ομαδική συνεργασία τους,  σε όλους τους μαθητές, γιατί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη διοργάνωση και ευχόμαστε πολλές ακόμη επιτυχίες στη μαθητική ζωή τους!!