Χαρτογραφώντας το Ηλιακό μας σύστημα… με το Genially!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή μας στο 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, που διεξήχθη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και αποτελεί μία γιορτή μαθητικής καινοτομίας και δημιουργίας!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας παρουσίασαν στην Κεντρική Σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου «Ν.Οικονόμου» την εργασία τους με θέμα:  «Χαρτογραφώντας το Ηλιακό μας σύστημα».

Εργάστηκαν με ενθουσιασμό και με δυναμισμό δίνοντας τον καλύτερο  εαυτό τους και αξιοποιώντας ένα πανίσχυρο εργαλείο ψηφιακής αναπαράστασης της πληροφορίας, το Genially και ειδικότερα ένα καινοτόμο εργαλείο του, τα infographics. Δημιούργησαν μοντέρνα και πρωτότυπα infographics τα οποία περιλαμβάνουν ποικίλα πολυμέσα, όπως: εικόνες, ήχο, βίντεο, υπερσυνδέσμους και διαδραστικά στοιχεία. Σκοπός τους να ενημερώσουν, να εξηγήσουν και να αναλύσουν σύνθετες πληροφορίες για τη δομή του ηλιακού μας συστήματος  ώστε να γίνουν πιο εύκολα κατανοητές με μία προσέγγιση οπτικής αναπαράστασης ψηφιακά ελκυστικής και ευχάριστης. Το επισφράγισμα για τον έλεγχο και την κατανόηση των πληροφοριών των infographics  ολοκληρώθηκε με την κατασκευή ενός quiz από το Genially.

Μέσα από αυτή την πολύτιμη εμπειρία αναπτύχθηκαν συνεργατικοί δεσμοί και δόθηκαν ερεθίσματα στους μαθητές να αυτενεργούν και να γίνονται πιο δημιουργικοί αλλά και να αποκτήσουν σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες, εφόδιο απαραίτητο  σε μια κοινωνία που εξελίσσεται ψηφιακά με ταχύτατους ρυθμούς!

Επιπρόσθετα οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν κι άλλο τις εμπειρίες τους δίνοντας  συνέντευξη στο Web radio του 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής προκειμένου να ενημερώσουν ευρύτερα για το όλο εγχείρημά τους.