Εντυπωσίασαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης στο16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με την πρωτοποριακή εργασία τους.

Οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη έδωσαν το παρόν για μια ακόμη φορά στη «γιορτή» της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, στο 16ο  Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας.  

Αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη «Συμβασιλεύουσα Πόλις», την «Πόλη των πόλεων», τη «Νύφη του Θερμαϊκού» την πόλη μας τη Θεσσαλονίκη, αξιοποιώντας ένα πανίσχυρο εργαλείο ψηφιακής αναπαράστασης της πληροφορίας, το Genially. Πιο συγκεκριμένα, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα νέο, μυστηριώδες και διασκεδαστικό εργαλείο το Gamification και ειδικότερα το escape room-game, το οποίο συνιστά ένα περιβάλλον που προωθεί με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τη μάθηση και αποτελεί μια μορφή ζωντανών παιχνιδιών δράσης, ιδιαίτερα δημοφιλή στους μαθητές. Δημιουργήσαμε δωμάτια απόδρασης-αποστολών, τα οποία περιλαμβάνουν ποικίλα πολυμέσα όπως εικόνες, βίντεο, ήχους, υπερσυνδέσμους, quiz και διαδραστικά στοιχεία με σκοπό να γνωρίσουμε την πόλη στην οποία ζούμε και μεγαλώνουμε αλλά παράλληλα να μάθουμε την ιστορία της. Μέσα από αυτήν την αλληλεπιδραστική και συναρπαστική εμπειρία, ενισχύσαμε τις γνώσεις μας και τις ψηφιακές μας δεξιότητες ενώ παράλληλα δημιουργήσαμε αξέχαστες αναμνήσεις αναζήτησης, ανακάλυψης, συνεργασίας, δημιουργίας,  επιβράβευσης και ανταμοιβής.

 Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή ημέρα για το Σχολείο μας, καθώς τα παιδιά πέρασαν ευχάριστα και τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους αποτέλεσαν την τρανή απόδειξη της επιτυχημένης παρουσίασης των έργων τους. Ο ενθουσιασμός αυτός έδωσε ήδη το κίνητρο για να θέσουμε από τώρα υποψηφιότητα για το επόμενο Συνέδριο Πληροφορικής, την προσεχή σχολική χρονιά.  Τους αξίζουν συγχαρητήρια και ευχόμαστε πολλές ακόμη επιτυχίες στο μαθητικό τους ταξίδι.