Στην Πληροφορική με όραμα!

Με  καινοτόμες δράσεις συμμετείχε το Γυμνάσιο και το Λύκειό μας στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής,  στο κέντρο διάδοσης επιστημών ΝΟΗΣΙΣ.

Στην κεντρική σκηνή οι δύο ομάδες του Σχολείου μας παρουσίασαν εφαρμογές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που απέσπασαν καλές κριτικές από την επιτροπή και τους  υπόλοιπους παρευρισκομένους.

Η συνεργασία του μαθητής μας Μπαρμπαρέσου Ι. της γ΄Λυκείου με τον μαθητή Κουμτζή Σ. του ΓΕ.Λ. Πεύκων οδήγησε στην κατασκευή μιας εφαρμογής που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα όρασης να επικοινωνούν με ηλεκτρονικά μέσα.

Οι μαθητές Γαζή Α., Θεοδωρίδου Η., Κοτρόπουλος Λ. και Λύσσας Κ. της Γ΄Γυμνασίου δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο παιχνίδι στο Blender χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Python.

Στην GameLand του 7ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής παρουσιάστηκαν τρεις εφαρμογές/παιχνίδια. Το παιχνίδι, σε γλώσσα προγραμματισμού Kodu, «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», των μαθητών του 1ου τμήματος της Α’ Γυμνασίου μετέφερε τον χρήστη στο εσωτερικό του πλανήτη μας θετοντάς του ερωτήσεις για τις δυνάμεις που δρουν εκεί.

Το 2ο τμήμα της Α’ Γυμνασίου δημιούργησε ένα παιχνίδι, το «Alien Simultor» στο σχεδιαστικό πρόγραμμα SketchUp με θέμα τις δράσεις ενός εξωγήινου στον πλανήτη Γη.

Στην τρίτη εργασία, στο σχεδιαστικό πρόγραμμα blender, δημιουργήθηκε ένα εικονικό εργαστήριο χημείας όπου ο χρήστης μπορούσε να χειριστεί τα όργανα εκτελώντας πειράματα. Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι Μπόλκας Α., Σαούλιας Η., Τσιμπάνη Μ. και Φιλαράκου Κ. από τη Β' και Γ΄Γυμνασίου.