Δυναμική παρουσία στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε  και φέτος η συμμετοχή μας στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήχθη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» και αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας!

Μαθητές  και  μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη,  παρουσίασαν με πολύ ενθουσιασμό και άριστο συνεργατικό πνεύμα  στην Κεντρική Σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου «Ν. Οικονόμου» την εργασία τους «Παιχνίδι μάθησης σε Python- Κρεμάλα»  δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και συνδυάζοντας τη μάθηση με το παιχνίδι!

Εφαρμόζοντας και ενισχύοντας τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες και ικανότητες δημιούργησαν ένα διασκεδαστικό και ενδιαφέρον παιχνίδι που προσομοιώνει το κλασικό, διαχρονικό παιχνίδι μαντέματος λέξεων την «Κρεμάλα»(Hangman), μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική διαδικασία. Αφού ολοκλήρωσαν την παρουσίασή τους και εξήγησαν τους κανόνες του παιχνιδιού έπαιξαν  κρεμάλα  με τους μαθητές-θεατές που παρευρίσκονταν στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Συνεδριακής σκηνής! Στον πρώτο γύρο ενεργοποιήθηκε η κρεμάλα και εμφανίστηκε ολόκληρη η ανθρώπινη φιγούρα αφού εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατές προσπάθειες.  Όμως, στο δεύτερο γύρο  με ενθουσιασμό και κέφι το κοινό μάντεψε σωστά και αποκαλύφθηκε η σωστή λέξη!

Στη συνέχεια απάντησαν στις ερωτήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής με μεγάλη σαφήνεια και υπευθυνότητα. Ακόμη, με μεγάλη χαρά αλλά ταυτόχρονα με αυτοπεποίθηση για τις γνώσεις τους οι μαθητές και μαθήτριες μας είχαν την ευκαιρία να δώσουν συνέντευξη και στο Μαθητικό Ραδιόφωνο  και να ενημερώσουν για το όλο εγχείρημά τους.

Την εργασία εκπόνησαν οι: Ανδρουλάκη Γ., Βασιλειάδης Π., Δημητριάδου Ε., Διαμαντίδου Δ., Καλαϊτζής-Χήρας Χ., Κατίδης Μ., Κεχαγιά Ζ., Κοτζιαγκιαουρίδου Α., Κουβαλακίδου Ε., Κουρτόπουλος Γ., Μιχαήλος Θ., Μπαξεβάνος Γ., Μπουρουτζόγλου Φ., Νερσέσοβα Σ., Παρούτογλου Β., Σαχπατζίδης Β., Σκαμπαρδώνης Α., Σοφιανού Μ., Σταυρίδου Θ., Τσιαούση Α. Υπεύθυνες καθηγήτριες: κ.κ.Τζοτζουδάκη Δ. & Μιτζάλη Δ.

Οι μαθητές της β΄ Λυκείου: Καραφεΐζης Β. και Οικονόμου Σ., με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Παπαδοπούλου Ε., παρουσίασαν την εργασία: «Έξυπνο Μπαστούνι για Ανθρώπους με Οπτικές Δυσλειτουργίες». Πρόκειται για μια καινοτόμα φορητή συσκευή που βοηθά άτομα με μειωμένη όραση ή ακόμα και με ολική απώλεια όρασης. Η συσκευή αυτή αποτελείται από τα εξής μέρη: Ένα κουμπί με το οποίο ο χρήστης μπορεί να στείλει ένα μήνυμα κειμένου μέσω Bluetooth σε συσκευή Android, έναν αισθητήρα απόστασης ώστε όταν εντοπιστεί εμπόδιο να στέλνει ηχητικό σήμα μέσω Πιεζοηλεκτρικού ηχείου και έναν δέκτη GPS ώστε να εντοπίζει τις συντεταγμένες του χρήστη και να τις στέλνει μέσω Bluetooth σε συσκευή Android. Η καινοτομία της συσκευής αυτής διαφέρει από την αγορά ως προς τη τεχνολογία, τα υλικά και το κόστος κατασκευής.

Για άλλη μία φορά αξίζουν Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για τη δυναμική τους παρουσία!