Κάντο να ακουστεί!«Αθλητισμός σημαίνει Φως!».

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Επιστημονική Εταιρία “European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” συνδιοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και τον μαθητικό Ραδιοφωνικό διαγωνισμό “Κάντο ν’ ακουστεί!”.

Βασικός σκοπός είναι ο εγγραμματισμός των μαθητών στα μέσα επικοινωνίας (media literacy) και συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο. Ειδικότεροι στόχοι είναι οι μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά παράγοντας ραδιοφωνικές εκπομπές, να κατανοήσουν το χώρο της επικοινωνίας και των Μ.Μ.Ε. και να προβληματιστούν σχετικά με τη λειτουργία των κοινωνικών δικτύων (social media).

Οι μαθητές διαγωνίζονται για τον συνολικό αντίκτυπο του μηνύματος και την επίτευξη του στόχου του, το περιεχόμενο του (λόγος και κείμενα), τον τρόπο παρουσίασης (ηχητικά), τη μουσική επιλογή, την ισορροπία ανάμεσα στο λόγο και τη μουσική.

Οι μαθητές της α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας Βασιλειάδης Δ., Γκουβέρου Μ., Ξανθοπούλου Μ., Παπαδόπουλος Κ., Σιγουρτζίδης Κ., Τουτού Ε., Χαλκίδου Μ.  κατέθεσαν τη δική τους άποψη για τον αθλητισμό και το bullying με το ραδιοφωνικό σποτάκι «Αθλητισμός σημαίνει Φως!».

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!