«Τιμητική Παρουσίαση»

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη «έκλεισαν» ενώπιον της ΠτΔ κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου την τελετή εγκαινίων της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη,  αποδεχόμενα τιμητική πρόσκληση του Προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Ν. Κούκη, έκλεισαν την τελετή εγκαινίων της 18ου Διεθνούς Έκθεσης  Βιβλίου στις 25 Νοεμβρίου 2021, η οποία ήταν αφιερωμένη  αφενός στη Γερμανόφωνη λογοτεχνία και αφετέρου στον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων παρουσίασαν το χοροδράμα «Ιχνηλατώντας τα βήματα του Ρήγα» ενώπιον της Α.Ε. Προέδρου Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλο και όλων των επίσημων προσκεκλημένων που χαιρέτησαν και στήριξαν την εκδήλωση.

Πιο συγκεκριμένα οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνικού  Ιδρύματος  Πολιτισμού,  Νίκος  Κούκης,  και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας  Γιατρομανωλάκης, η Υφυπουργός για τη Διεθνή Πολιτική σε θέματα Πολιτισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας,  MichelleMüntefering, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εκδοτών, BodourAlQasimi, η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Goethe Αθήνας και των Ινστιτούτων Goethe της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, AngelaKaya, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Φρανκφούρτης, JuergenBoos.

Οι μαθήτριες: Α. Βασιλειάδου, Μ.- Θ. Βασιλειάδου, Χ. Δρόσου, Δ. Ιασωνίδου, Ε. Κλαμπάτσα, Ε. Μότσανου, Π. Νάκου, Χ. Οβαννισιάν, Ο. Παπαδοπούλου, Α.- Μ. Τόττα, Γ. Τσιμπάνη, Ε. Τσομπανίδου, Κ.-Β. Σπανού, Μ. Φλωρίδου, Μ.Ψαρρά από Γυμνάσιο και Λύκειο-υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών του Σχολείου μας κας Χ. Φρυγανιώτη, κας Γ. Βαγιωνά και της κας Σ. Ντούρου - παρουσίασαν με καθηλωτικό τρόπο το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό δρώμενο αποδίδοντας φόρο τιμής στον Ρήγα Βελεστινλή για την καθοριστική του συμβολή στο ξεσηκωμό του Ελληνικού Γένους.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι χειροκρότησαν θερμά στο τέλος της παράστασης και συνεχάρησαν τις μαθήτριες μας για την άψογη σκηνική τους παρουσία.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθήτριες μας συνομίλησαν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς και με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Ν. Κούκη και εν συνεχεία τους απέδωσαν αναμνηστικές πλακέτες με χαρακτηριστικό απόφθεγμα του Ρήγα.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας τα οποία με την επίπονη προσπάθειά τους κατάφεραν  να καθηλώσουν όλους τους παρευρισκόμενους της τελετής των εγκαινίων, αποκομίζοντας μια συγκλονιστική εμπειρία που θα τα συντροφεύει για πάντα!

Παρακολουθήστε την εκδήλωση ΕΔΩ