Καλλιεργώντας …την Κοινωνική Ευαισθησία.

Tο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, μαθητές του Σχολείου μας, έλαβαν μέρος στον

1Ο Διαγωνισμό Κοινωνικών Επιστημών:«THINK.ing SO.cially» δίνοντας  Κοινωνιολογική διάσταση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου...

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη από τις 9.30 μέχρι τις 13.30, στις εγκαταστάσεις του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, στην Κλεάνθους.

«THINK.ing SO.cially» σημαίνει ότι Σκεφτόμαστε κοινωνικά, δηλαδή σημαίνει ότι Σκεφτόμαστε από τη σκοπιά των κοινωνικών επιστημών και μέσω αυτών σκεφτόμαστε τον Άλλον, τους άλλους….

Ο Διαγωνισμός αποτελείται από τρεις διακριτές αλλά και συγκοινωνούσες ενότητες: Οικονομικά, Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε ομάδες των τριών μελών: Η 1η ομάδα με τους μαθητές της α΄ Λυκείου:  Χαλκίδου  Μ., Σιγουρτζίδης Κ. και Μανούκα Μ.- Φ., η 2η ομάδα με τους μαθητές της β΄ Λυκείου Γεωργούλη Α., Μουταφίδου Ι. και την  μαθήτρια  της α΄ Λυκείου Χριστοδούλου Α., η 3η ομάδα με τους μαθητές της α΄ Λυκείου:  Τσαπόγα Ι.,  Λαζάρου Κ. και  Σιαβάλα Χ. και η 4η ομάδα με τους μαθητές της β΄ Λυκείου Χαριτίδη Α., Κυριακίδη Α. και Τσιάντα Σ.

Το Σχολείο, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, Συγχαίρει τους δώδεκα μαθητές του, για τη συνέπεια, τη θετική τους διάθεση και την ωριμότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Ενθαρρύνει την απόφασή τους για συμμετοχή σε νέους διαγωνισμούς και επιβραβεύει την προσπάθειά τους μια μέρα Αγάπης και ελεύθερου χρόνου να την αφιερώσουν σε διαγωνιστικές  δραστηριότητες ανάμεσα σε άλλους περίπου 250 μαθητές από όλη την Ελλάδα. Ευχόμαστε ολόψυχα καλά αποτελέσματα σε όλα τα παιδιά και αναπαράγουμε τη σκέψη των διοργανωτών του διαγωνισμού ότι :«THINK.ing SO.cially»

Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλά αποτελέσματα και κάθε επιτυχία!!!