Καλλιεργώντας επικοινωνιακές δεξιότητες… στην τάξη και στον όμιλο!!

   Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετείχαν στη συνδιοργάνωση βιωματικού εργαστηρίου με θέμα: «Η καλλιέργεια των επικοινωνιακών δεξιοτήτων στην τάξη και στον όμιλο» μαζί με το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, την οργανωτική επιτροπή των 5ων Αγώνων Επιχειρηματολογίας των ΓΕ.Λ. και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, στο Αμφιθέατρο του Πειραματικού ΓΕ.Λ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το εργαστήριο έλαβε χώρα στο πλαίσιο της διοργάνωσης των εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας 5ων Αγώνων Επιχειρηματολογίας ΓΕ.Λ. Κεντρικής Μακεδονίας και 3ων Αγώνων Επιχειρηματολογίας και Αυθόρμητου Λόγου Γυμνασίων Κεντρικής Μακεδονίας.

   Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια των αδιάλειπτων προσπαθειών που καταβάλλονται από τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη για την προώθηση και ενίσχυση της ρητορικής τέχνης στα ρητορικά δρώμενα και τη διοργάνωση ρητορικών αγώνων. Μέσω αυτών των δράσεων κάθε χρόνο εκπαιδεύονται πολλοί μαθητές στις αξίες του δημοκρατικού διαλόγου, της ανεκτικότητας, της ισότιμης συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας.

   Την οργανωτική επιτροπή αποτελούσαν οι εκπαιδευτικοί Ε. Ζάγκα, Οργανωτική Συντονίστρια του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, Χ. Αραμπατζή, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, Ε. Ψυχογυιού, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, Ε. Χειμαριού, καθηγήτρια του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ε. Καρατζιούλα, καθηγήτρια των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, Ν. Λύσσας, καθηγητής των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, Β. Λουτριανάκη, φιλόλογος-εκπαιδευτικός, υπ. Δρ, διδάσκουσα Μεταπτυχιακού «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» - ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, μέλος ομάδας «Σύμπραξη Σχολείων για τη Δημοκρατία στην Εκπαίδευση» – Eudec Greece.