“Κυβερνοεξερευνητές με Ασφάλεια” με τη Scratch 2.0

Για ακόμη μια χρονιά οι μαθητές της Ε΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας έδωσαν το παρόν στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διεξήχθη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και συγκεκριμένα στον ειδικό χώρο Gameland-Παιχνιδοχώρα-Φουαγιέ Συνεδριακού Κέντρου και στο EposterShow παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό διαδραστικό παιχνίδι που δημιούργησαν με τίτλο: «Κυβερνοεξερευνητές με Ασφάλεια». Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να παρουσιάσουν το παιχνίδι τους στο κοινό και οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παίξουν και να απευθύνουν ερωτήσεις στους μικρούς δημιουργούς. Η όλη παρουσίαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Με αφορμή το φετινό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής κας Τζοτζουδάκη Δ. και τη συμπαράσταση των δασκάλων τους, δημιούργησαν στη γλώσσα προγραμματισμού Scratch 2.0 μία διαδραστική ιστορία και παιχνίδια ερωτήσεων ώστε να συμβάλλουν στην εκμάθηση των βασικών κανόνων διαδικτυακής προστασίας. Οι μικροί σύνεδροι με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό αλλά και με την ακρίβεια επαγγελματία παρουσίασαν το έργο τους αποσπώντας τα χειροκροτήματα των συμμαθητών τους όσο και των άλλων συνέδρων.

Η επιτυχής παρουσία τους στο 6ο Συνέδριο Πληροφορικής είναι άξια συγχαρητηρίων, αφού κατάφεραν και φέτος να μας κάνουν υπερήφανους!