Σχολικές Γιορτές

Οι Γιορτές κατέχουν σημαντική θέση στο νηπιαγωγείο μας, καθώς αποβλέπουν στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη αλλά και στην ψυχαγωγία των Νηπίων.

Τα Νήπια μαθαίνουν να συμμετέχουν, να εργάζονται υπεύθυνα και ισότιμα στην ομάδα της τάξης τους. Να οργανώνουν και να βιώνουν τη γιορτινή περίοδο, με τη βοήθεια ποικίλων κινητικών και νοητικών χειρισμών. Οι διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες βοηθούν τα Νήπια να υιοθετούν θετική στάση απέναντι στο θέατρο, το χορό, τη ζωγραφική και γενικά σε κάθε μορφή τέχνης.

Με τις Εορταστικές εκδηλώσεις, τα Νήπια αντλούν σημαντικές εμπειρίες από την πλούσια ιστορική, θρησκευτική και κοινωνική μας ζωή.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή, οι επέτειοι, οι εθνικές, θρησκευτικές γιορτές, η αναβίωση εθίμων και οι εορταστικές γυμναστικές επιδείξεις, στο τέλος της χρονιάς, αποτελούν μια μεγάλη και πολυσύνθετη κατάθεση των δεξιοτήτων που τα παιδιά μας αναπτύσσουν.

Οι γιορτές δίνουν την ευκαιρία στα Νήπια να συνδεθούν με τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, με σκοπό να γίνουν συνειδητοί συνεχιστές της εθνικής μας κληρονομιάς, υπεύθυνοι πολίτες με αγάπη προς την πατρίδα μας και ν' αναπτύξουν το θρησκευτικό τους συναίσθημα.

Με θεατρικές παραστάσεις, χορούς και τραγούδια, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, συμμετέχουν όλα τα παιδιά, προνήπια και νήπια.

Ο τρωικός πόλεμος με αφορμή την αρπαγή της ωραίας Ελένης από τον Πάρη και την εκστρατεία που οργάνωσαν οι Έλληνες εναντίον της Τροίας. Οι περιπλανήσεις του πολυμήχανου Οδυσσέα στο επικίνδυνο ταξίδι της επιστροφής του για την Ιθάκη. Αντιμετώπισε τον τρομερό Κύκλωπα Πολύφημο, τη μάγισσα Κίρκη, τις Σειρήνες, την αιχμαλωσία του από την Καλυψώ, την εκδίκηση του Ποσειδώνα. Μαγεύτηκε από την καταπληκτική ομορφιά της πριγκίπισσας Ναυσικά, αλλά τον κέρδισε τελικά η αγάπη του για την πατρίδα του, την Ιθάκη.

Στιγμές αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιήθηκαν, για άλλη μια χρονιά στο Γήπεδο του Σχολείου μας, με μεγάλη επιτυχία από τους λιλιπούτειους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας. Τα παιδιά μαθαίνουν την Ιστορία μας παίζοντας.