Μουσειακή Εκπαίδευση – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Η Μουσειακή Εκπαίδευση ευαισθητοποιεί και εξοικειώνει τα Νήπια με τους χώρους των μουσείων, των μνημείων και τα έργα τέχνης.

Η Μουσειακή Εκπαίδευση στοχεύει στην επαφή και τη γνωριμία των Νηπίων με την ιστορία του τόπου μας, με τα δημιουργήματα της Ελληνικής τέχνης και της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.

Στις παραπάνω δραστηριότητες του ιδιωτικού νηπιαγωγείου περιλαμβάνονται: παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών, επίσκεψη-ξενάγηση σε μουσεία και εκθέσεις εικαστικών.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα τα παιδιά, απέναντι σε προβλήματα και θέματα που αφορούν τις παγκόσμιες ημέρες, συμμετέχουν με πρωτότυπες δραστηριότητες, με ενημερωτικά φυλλάδια, με συζητήσεις και εκπαιδευτικές εξορμήσεις.

Η συμμετοχή των παιδιών του Νηπιαγωγείου σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας με επισκέψεις σε μουσεία, πινακοθήκες, ξεναγήσεις σε αρχαία και βυζαντινά μνημεία, εκκλησίες τους καλλιεργεί συναισθήματα αγάπης προς την Τέχνη και είναι απαραίτητο να δώσουμε την αποφασιστική σημασία που πρέπει για την ολοκλήρωση του Ανθρώπου.