Εορταστική Ατμόσφαιρα στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συνεχίζοντας την παράδοση, στην Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, έγινε η παρουσίαση των μαθητικών δράσεων του Σχολικού έτους 2014-2015 και η απονομή των αντίστοιχων διπλωμάτων.

Η γιορτή στο πλαίσιο του Free Festival, ξεκίνησε με την παρουσίαση του YoungBusiness Talents 2014-2015, όπου μετά από μια προσπάθεια διάρκειας 5 μηνών, οι ομάδες μας KARNTASIDES και  DIMIS_FINANCIAL κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στον τελικό του Young Business Talents. Όλοι οι μαθητές μας που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό μέρος έζησαν μια μοναδική εμπειρία βιωματικής μάθησης! Μέσω ενός εξελιγμένου Προσομοιωτή 3ης γενιάς, σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται διεθνώς σε πανεπιστήμια και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων, οι μαθητές μας  διάνυσαν ένα μαγικό ταξίδι συντάσσοντας αντίστοιχα ‘Επιχειρηματικά Σχέδια’ και λαμβάνοντας ‘Αποφάσεις’, σχετικά με την Παραγωγή, τη Χρηματοδότηση, το Marketing και το Ανθρώπινο Δυναμικό. Αποφάσεις οι οποίες συνεπάγονται υπευθυνότητα, ωριμότητα και ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου, έννοιες που μόνο μέσα από την πράξη μπορούν να γίνουν απόλυτα κατανοητές.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η ταινία μικρού μήκους με τίτλο ‘’Free Mind’’, ένα θαυμάσιο εικαστικό αποτέλεσμα, με απόλυτους πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές της α΄ Λυκείου, η οποία εκπροσώπησε το Σχολείο μας στο διαγωνισμό ‘’Ένας πλανήτης … μια ευκαιρία’’, που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Ελληνική Ραδιοφωνική Τηλεόραση, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους της Δράμας κ΄ η Διεύθυνση Ραδιοτηλεόρασης. Σκοπός του συγκεκριμένου Project ήταν η επαφή μας με την τέχνη του κινηματογράφου, καθώς επίσης και η κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης, αλλά κυρίως  η ανάπτυξη συλλογικής – ομαδικής προσπάθειας των μαθητών. Αφορμή για το σενάριο της ταινίας στάθηκε το βιβλίο του συγγραφέα Μάικλ Τζ. Γκελμπ, ‘’ΣΚΕΨΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ’’, σύμφωνα με τον οποίο η διάνοια γίνεται, δε γεννιέται!, σε συνδυασμό και με τα (150) εκατόν πενήντα και πλέον έργα τέχνης, τα οποία εκτίθενται στους χώρους του Γυμνασίου-Λυκείου μας.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε πως η αγαπημένη μας  ταινία, ‘’Όσο μπορείς’’, που πήρε μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, άγγιξε τις 15.780 προβολές στο YouTube και ότι φέτος κερδίσαμε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΞΩΦΥΛΟΥ DVD!