Η ζωή στο Ίντερνετ γίνεται μουσικό δρώμενο!

«Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» μέσα από τα μάτια των μαθητών. Για το φετινό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 το Δίκτυο INSAFE αποφάσισε μια πολύ σημαντική θεματική που παράλληλα αποτελεί και το φετινό σύνθημα: την τεράστια σημασία της συνένωσης των δυνάμεων όλων μας για να κάνουμε το Διαδίκτυο ένα καλύτερο μέρος «Let’s create a better internet together”.

Όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέσω της σωστής μας συμπεριφοράς online, της γνώσης και εφαρμογής των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών μας, της διαπαιδαγώγησης των νέων χρηστών γύρω από την ηθική, ασφαλή και με μέτρο χρήση του Διαδικτύου, της ύπαρξης ποιοτικού περιεχομένου και της προώθησης του δημιουργικού Διαδικτύου ως εργαλείου για την καλυτέρευση της καθημερινής μας ζωής, της καταγγελίας παράνομου περιεχομένου ή παράνομης συμπεριφοράς στους εικονικούς κόσμους. Η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής του εορτασμού στην Ελλάδα, μας προσκαλεί να δράσουμε ως «Πρεσβευτές» και πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημα της: «Όλοι μαζί , για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Στη φετινή καμπάνια του SaferInternet η ζωή στο Ίντερνετ γίνεται μουσικό δρώμενο!

Το μουσικό δρώμενο των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη έχοντας επιλεγεί στα πρώτα 17 πρωτότυπα δρώμενα -από τα 54- έχει αναρτηθεί στο κανάλι του SaferInternetDayGreece2014-MylifeOnLine.

Οι μαθήτριες Γεροντοπούλου Ά, Μαλιαρού Ε, Μωυσίδου Ε και Σαούλια Χ μέσα από τη χορογραφία τους εκφράζουν τη σχέση θύματος - θύτη.

Για να προβάλετε το βίντεο πατήστε εδώ.

Το μουσικό δρώμενο των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη θα προβληθεί στην κεντρική εκδήλωση της Saferinternet.gr στην Αθήνα.

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα :«Διαδικτυακός Εκφοβισμός – Εθισμός στο Διαδίκτυο» στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας. Οι καθηγήτριες του Σχολείου κ.κ Μιτζάλη Μ, Παπαδοπούλου Ε. και Τζοτζουδάκη Δ. θα τοποθετηθούν επάνω σε θέματα Διαδικτυακού Εκφοβισμού και Καλών Τρόπων κατά τη χρήση Ιστοτόπων Κοινωνικής Δικτύωσης. Επίσημος προσκεκλημένος ο Δρ. Νταφούλης Βάιος Παιδοψυχίατρος, Επιμελητής A΄ Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ. που μέσα από τις εμπειρίες του και από τα περιστατικά που αντιμετωπίζει καθημερινά, θα μας ενημερώσει για όλες τις διαστάσεις του θέματος ¨Εθισμός στο Διαδίκτυο¨.