“Σύνδεση με Σύνεση – Connect with Respect”!

Oι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, δημιούργησαν τα δικά τους μηνύματα σε αφίσες και μπλουζάκια σαν πραγματικοί πρεσβευτές. 

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013, εστιάζουν στις εικονικές ζωές όπου μικροί και μεγάλοι ξοδεύουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής τους σε διαδικτυακές δραστηριότητες που εκτείνονται από τα online παιχνίδια έως τη κοινωνική δικτύωση. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές έρχονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις που αφορούν την ιδιωτικότητα, την υπόληψη και την υγεία τους. «Το Διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι», «Σεβάσου τη ζωή των άλλων» είναι κάποια από τα συνθήματα. Το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης insafe , έχει ασχοληθεί με τις διαφορετικές εκφάνσεις του διαδικτύου: Από το διαδικτυακό εκφοβισμό μέχρι το φαινόμενο της κοινωνικής δικτύωσης και της σύγκλισης των γενεών. Φέτος αποφάσισε να επιλέξει μια ξεχωριστή με βαρύνουσα σημασία τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας στους online κόσμους- Online rights and responsibilities. «Connect with respect!»,«Σύνδεση με σύνεση!».

Oι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, δημιούργησαν τα δικά τους μηνύματα με αφίσες - μπλουζάκια σαν πραγματικοί πρεσβευτές και προωθητές των μηνυμάτων του προγράμματος Safer Internet της Ε.Ε, στο πλαίσιο της εκστρατείας επαγρύπνησης για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο 'saferinternet.gr'.