Δραστηριότητες

Το Σχολείο για την Πνευματική, Καλλιτεχνική και Μορφωτική Καλλιέργεια των μαθητών, έχει θεσπίσει μια σειρά Εκπαιδευτικών Δημιουργικών Δραστηριοτήτων. Στόχος μας είναι οι μαθητές να κατακτήσουν περισσότερες γνώσεις, να διευρύνουν τις εμπειρίες τους και να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους. Κάθε χρόνο οι μαθητές του ιδιωτικού δημοτικού χωριστά για κάθε τάξη, συμμετέχουν σε προκαθορισμένες επιλεγμένες δραστηριότητες.

Οι Εκπαιδευτικές Επισκέψεις  γίνονται, αφού οι μαθητές έχουν εκ των προτέρων μελετήσει μέσα στην τάξη τους το θέμα κάθε δραστηριότητας.

Οι Δραστηριότητες χωρίζονται σε:

Μορφωτικές με επισκέψεις στο Πολεμικό, Βυζαντινό, Αρχαιολογικό, Παιδικό Μουσείο στην Αρχαία Αγορά, στη Βεργίνα, στο Δίον, στο Πλανητάριο, σε Οινοποιεία, Βιοτεχνίες, Βιομηχανίες, Εφημερίδες, Ραδιοφωνικούς σταθμούς κ.ά.

Θρησκευτικές - Πολιτιστικές με επισκέψεις σε Ιερές μητροπόλεις, εκκλησιασμούς, παρελάσεις και συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις.

Οι Επετειακές - Θρησκευτικές γιορτές 28ης Οκτωβρίου, Χριστουγέννων, Τριών Ιεραρχών, 25ης Μαρτίου, Πάσχα τελούνται στο θέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας. Ιδιαίτερη αναφορά και έντυπο υλικό δίνεται για τις Παγκόσμιες ημέρες.

Ενημερωτικές με ημερίδες, διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες. Ειδικός Οδοντίατρος-Ορθοδοντικός, Οφθαλμίατρος, Παιδοψυχολόγος, εξετάζουν τακτικά και ενημερώνουν τους μαθητές για τη φροντίδα και υγιεινή του στόματος και για τη σωστή διατροφή κ.ά.

Ανθρωπιστικές. Κάθε χρόνο οι μαθητές ευαισθητοποιούνται και προσπαθούν με τις δικές τους δυνάμεις να συγκεντρώσουν βιβλία, παιχνίδια, τρόφιμα, χρήματα, νοσηλευτικό υλικό για να τα προσφέρουν με αγάπη σε συνανθρώπους, παιδιά και φιλανθρωπικούς οργανισμούς ( Παιδικό χωριό, ΕΛΕΠΑΠ, Στοργή, Το Χαμόγελο του Παιδιού, στο σύλλογο Ελπίδα, σε Ορφανοτροφεία, στους Γιατρούς του Κόσμου , στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε Ιερές Μητροπόλεις και Εκκλησίες), που τα έχουν ανάγκη.

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες, όπου καθ΄όλη τη διάρκεια της Σχολικής χρονιάς οι μαθητές συμβάλλουν στη διαδικασία της Ανακύκλωσης, φέρνοντας από το σπίτι τους κουτάκια αλουμινίου, εφημερίδες, χαρτιά, καπάκια,πλαστικά, μπαταρίες και τα πετούν στους ειδικούς κάδους. Επισκέπτονται οργανισμούς, για να δουν πως γίνεται το ανακυκλωμένο χαρτί ( όπως η ΜΕΛ ) , Περιβαλλοντικά Πάρκα, Μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Μουσείο Ύδρευσης, Υδροβιότοπους, Εθνικούς Δριμούς, το Δέλτα Αξιού, τη Γεωργική Σχολή, το Ζωολογικό κήπο, την Ιχθυόσκαλα, Ειδικά Κέντρα Ενημέρωσης για την προστασία του Περιβάλλοντος κ.ά.

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες με παρακολουθήσεις: Μουσικοθεατρικών Παραστάσεων, Συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής, Κουκλοθεάτρου, αξιόλογων Θεατρικών - Κινηματογραφικών παραστάσεων, Εκθέσεων Παιδικών Βιβλίων, Εκθέσεων Ζωγραφικής σε πινακοθήκες, Αποκριάτικων χορών, τήρηση Εθίμων Χριστουγέννων, Άνοιξης, Αποκριάς, Πάσχα, με επισκέψεις στο Λιμάνι, στο Αεροδρόμιο, στο Σιδηροδρομικό σταθμό και τέλος, με ψυχαγωγικές εξορμήσεις.

Επισκέψεις σε Ιστορικούς - Αρχαιολογικούς - Βυζαντινούς χώρους και Μουσεία. Βεργίνα - Δίου - Αγ. Δημήτριο - Λευκό Πύργο κ.α.