Αθλητικές δραστηριότητες – Clubs

Στα "Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη" ένα μεγάλο μέρος από την επιτυχία του εκπαιδευτικού έργου στηρίζεται και στην άρτια αθλητική υποδομή, της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού που προσφέρουμε στους μαθητές μας. Μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες, οι μαθητές βιώνουν την αξία του αθλητικού πνεύματος.

Μεγάλη προτεραιότητα δίνουμε στον τομέα της κίνησης, κι αυτό, γιατί μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα δομείται, μόνο εάν εξασφαλίζεται η ισορροπία ανάμεσα στο νου και το σώμα.

Για μας ο αθλητισμός είναι ο δρόμος που εξασφαλίζει στα παιδιά ψυχική και σωματική ισορροπία, ομαδικότητα, αίσθημα αλληλεγγύης και ευγενή άμιλλα. Άλλωστε ο ιδανικός τρόπος, για να μάθει κάποιος από την παιδική ηλικία να φροντίζει την υγεία του, το σώμα του αλλά και το πνεύμα του, είναι να διοχετεύσει το δυναμισμό του στον αθλητικό τομέα που του ταιριάζει. Η φυσική αγωγή είναι ένα μάθημα καλλιέργειας όλου του ανθρώπου, του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος.

Στο κυρίως μάθημα της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τις βασικότερες μορφές κίνησης και την τεχνική των πιο διαδεδομένων αθλημάτων και κανονισμών τους.

Η συνεχής κινητική και σωματομετρική αξιολόγηση των μαθητών, μας δίνει τις σωστές κατευθύνσεις για την αξιοποίηση των ιδιαιτεροτήτων του κάθε παιδιού και την ολόπλευρη ανάπτυξή του, μέσα από πρωτοποριακούς τρόπους εκγύμνασης και νέες αθλητικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές μαθαίνουν ποικίλες αθλητικές δεξιότητες και παραδοσιακούς χορούς.

Ο τομέας της καλής φυσικής κατάστασης και υγείας, θα βελτιωθεί έμμεσα με τη συμμετοχή των μαθητών σε αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και άμεσα με την εκτέλεση κάποιων ορθοσωματικών ασκήσεων.

Ανάπτυξη κοινωνικών και ψυχικών αρετών, όπως συνεργασία, αλληλεγγύη, ομαδικό πνεύμα, αυτοπειθαρχία, υπευθυνότητα, θέληση, υπομονή, επιμονή, θάρρος, σωστή αντιμετώπιση της νίκης και της ήττας, απόκτηση βασικών γνώσεων υγιεινής και πρώτων βοηθειών, γνώσεις σχετικές με το ολυμπιακό πνεύμα και τον κανονισμό των διαφόρων αθλημάτων και αγωνισμάτων.

Συνειδητοποίηση της ωφέλειας και της ανάγκης για άσκηση-άθληση σ' ολόκληρη τη ζωή και τέλος, απόκτηση αθλητικών συνηθειών.

Πέρα από το μάθημα της φυσικής αγωγής δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με μια μεγάλη ποικιλία αθλημάτων, η οποία χρόνο με το χρόνο διευρύνεται πάντα κάτω από την επίβλεψη ειδικών καθηγητών-προπονητών.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε δραστηριότητες γνωρίζοντας παράλληλα τις αρετές και τις αξίες του "ευ αγωνίζεσθαι".

Η διεξαγωγή αγώνων μεταξύ των μαθητών μας, στα διάφορα αθλήματα, στο τέλος της χρονιάς, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δείξουν τις δυνατότητές τους, να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, μέσα από την ευγενή άμιλλα και να βραβεύσουν τον Αθλητή και την Αθλήτρια της χρονιάς.

Επίσης οι μαθητές συμμετέχουν σε διάφορα πρωταθλήματα, σε επίσημους αγώνες και λαμβάνουν μέρος σε αξιόλογες αθλητικές διοργανώσεις του Υπουργείου Παιδείας και άλλων αθλητικών φορέων με πολλές διακρίσεις.

Τμήματα αθλητικών δραστηριοτήτων, που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στα Εκπαιδευτήριά μας από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού και να ασχολούνται με αυτές ώσπου να τελειώσουν το Λύκειο, είναι:

 • Καλαθόσφαιρα (basket)
 • Κλασική κολύμβηση
 • Συγχρονισμένη κολύμβηση
 • Κλασικό μπαλέτο
 • Ορεινή ποδηλασία (mountain bike)
 • Χιονοδρομία (ski)
 • Παραδοσιακοί δημοτικοί χοροί
 • Στίβος
 • Χορευτική Αεροβική (Aerobic)
 • TAEKWONDO
 • Σκάκι
 • Αντισφαίρηση (Tennis)