Νέο σύμφωνο συνεργασίας με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών!

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη μετά την περσινή επιτυχία του προγράμματος: «Ψηφιοποίηση Χειρογράφων. Η ιστορία της Γραφής» σε συνεργασία με το Πατριαρχικό  Ίδρυμα Πατερικών Μελετών σύναψε για δεύτερη χρονιά Σύμφωνο Συνεργασίας!

Η πρώτη, εισαγωγική φάση, της νέας εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο: «Κιβωτός του Νώε. Μια σύγχρονη ιστορία», ολοκληρώθηκε. Η επίσημη ομάδα των μαθητών από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο αποτελείται από τις/τους: Γουδεντζίκη Μ., Δελημόση Φ., Καρακύργιου Ε., Καρυώτη Θ., Μήνος Ι., Νικάκη Ν., Οικονόμου Α., Παπαδοπούλου Χ., Σαρακλίδου-Καλπακίδου Ε., Σολδάτος Ο., Τζαμπάζης Α., Τσιφτσή Ε., Χατζηλιάδου Χ. Οι μαθητές μας πραγματοποίησαν έρευνα στο διαδίκτυο για παραδείγματα ανθρώπων που εμπράκτως αφιέρωσαν τη ζωή τους στα ζώα. Εκπόνησαν εργασίες, στις οποίες κλήθηκαν να αναδείξουν το έργο των προσωπικοτήτων αυτών και να υπογραμμίσουν τον κοινωνικό αντίκτυπο της προσφοράς στα ζώα.

Η εκπαιδευτική μας δράση, που κινείται φέτος στον άξονα της περιβαλλοντικής αγωγής και της διαθεματικότητας στην εκπαίδευση, παντρεύει την οικολογική συνείδηση με τη βιβλική θεώρηση του ανθρώπου ως προστάτη και φροντιστή της κτίσης.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα από 4 φάσεις που θα αναδείξουν  ισάριθμες οπτικές του θέματος της «Σύγχρονης Κιβωτού». Υπεύθυνη της δράσης είναι η Θεολόγος των Εκπαιδευτηρίων μας, κα Ε. Τσιρέλη. Υπεύθυνη και συντονίστρια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Π.Ι.Π.Μ. είναι η κα Ι. Κλιάρη.

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους την εξέλιξη της περσινής μας δράσης που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, δημοσιότητα, έως και βράβευση των μαθητών μας και έκθεση των έργων τους στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που εγκαινίασε η ίδια η Α.Θ.Π. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

https://bit.ly/3K8jsG3,

https://bit.ly/3Go6e5W,

https://bit.ly/3fpxzIM,

https://bit.ly/31SPtk8