Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 από τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί φέτος στις 08-02-2022 σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη της οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet4kids το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής.

Οι μαθητές μας από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετείχαν στον Διαγωνισμό με τις παρακάτω εργασίες:

1.Ομαδική Εργασία από μαθήτριες της Α΄ τάξης από το Γυμνάσιο μας στο πλαίσιο του Διαγωνισμού:       «Το Report και το Block είναι θάρρος στο Διαδίκτυο»

Δείτε το έργο με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch: Ασπίδα προστασίας στο διαδίκτυο

2. Ατομική Εργασία από μαθήτρια της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας στο πλαίσιο του Διαγωνισμού: « Το Report και το Block είναι θάρρος στο Διαδίκτυο»

Δείτε το pdf: Το Report και το Block στο διαδίκτυο είναι θάρρος

3.Ομαδική Εργασία από μαθήτριες της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας στο πλαίσιο του Διαγωνισμού: « Το Report και το Block είναι θάρρος στο Διαδίκτυο»

Δείτε το pdf: Το Report και το Block στο διαδίκτυο είναι θάρρος

4. Ατομική Εργασία από μαθητή της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας στο πλαίσιο του Διαγωνισμού: « Το Report και το Block είναι θάρρος στο Διαδίκτυο»

Δείτε το comic: The Phantom of Internet

5. Ατομική Εργασία από μαθητή της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας στο πλαίσιο του Διαγωνισμού: « Το Report και το Block είναι θάρρος στο Διαδίκτυο»

Δείτε το βίντεο: Εμπιστοσύνη ή Απάτη; 

6. Ατομική Εργασία από μαθητή της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας στο πλαίσιο του Διαγωνισμού: « Το Report και το Block είναι θάρρος στο Διαδίκτυο»

Δείτε το βίντεο: Το Report και το Block είναι θάρρος

7. Ατομική Εργασία από μαθήτρια της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας στο πλαίσιο του Διαγωνισμού: « Το Report και το Block είναι θάρρος στο Διαδίκτυο»

Δείτε το βίντεο: Διαδικτυακός εκφοβισμός 

8. Ομαδική Εργασία από μαθήτριες της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας στο πλαίσιο του Διαγωνισμού: « Το Report και το Block είναι θάρρος στο Διαδίκτυο»

Δείτε το comic: Report and Block are my weapons