Ζωγραφίζοντας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) στις 6 Δεκεμβρίου 2001. Κάθε χρόνο, την ημερομηνία αυτή ενώνουν τη φωνή τους το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (European Center for Modern Languages) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) με Σχολεία, Πανεπιστήμια, γλωσσικά ινστιτούτα, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και απλούς πολίτες απ’ όλη την Ευρώπη αλλά και όλον τον κόσμο για να εορτάσουν τη γλωσσική πολυμορφία, διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις.

Στον φετινό πανηγυρικό εορτασμό για τα 20 χρόνια από την καθιέρωσή του συμμετείχαν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας, από δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο : Αγγελίδου Α., Ανδριέλη Δ., Ανδριέλη Μ.-Ά., Ιωαννίδου Μ.-Ε.,  Λιοτοπούλου Ε., Λύσσα Α.-Μ.,  Νάνος Ι., Οβαννισιάν Α., Ράπτη Δ.-Μ., Σιάμη Π. και Σιδηροπούλου Γ., οι οποίοι συνεργάστηκαν υποδειγματικά και δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες, συνδυάζοντας την εικαστική τέχνη με την εκμάθηση λέξεων και εκφράσεων σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Υπό την επίβλεψη των καθηγητριών κκ. Λ. Μασούρα, Σ. Μολύβα και Κ. Μπρέντα και την με την πολύτιμη συνδρομή της κ. Κ. Βλαντώνη, τα παιδιά επιστράτευσαν το ταλέντο τους και την όρεξη για δημιουργία και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

Οι γλώσσες αποτελούν πολύτιμο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να καλλιεργήσουμε και να αναδείξουμε. Χρησιμεύουν ως γέφυρες επικοινωνίας με άλλους πολιτισμούς, προάγοντας την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή και διευκολύνουν την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες.

Από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας για την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή τους, καθώς και για την άψογη συνεργασία και το πνεύμα ομαδικότητας που επέδειξαν!

Ελληνικα