8η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα.

Το Σχολείο μας συμμετέχει στην 8η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα, η οποία διεξάγεται στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 30 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου, με την εργασία: «Μη Μεταβατικά Φαινόμενα». Η παρουσίασή της θα γίνει από το μαθητή μας Λ. Κοτρόπουλο, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.

Κατά τη διάρκειά της Μαθηματικής Εβδομάδας θα παρουσιαστούν εργασίες καθηγητών Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, καθώς και σεμινάρια λογισμικών και διδακτικής των Μαθηματικών από σχολικούς συμβούλους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ενσωμάτωση της επιστήμης των Μαθηματικών, έχει αποτυπώσει βασικές αρχές και ιδιότητές της στη λογική του ανθρώπου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη μεταβατική ιδιότητα και τις μεταβατικές σχέσεις. Ο άνθρωπος ερμηνεύει στην καθημερινότητά του πολλές μεταβατικές σχέσεις. Όμως οι μη μεταβατικές σχέσεις που παρατηρούνται, αψηφούν την κοινή λογική και το γεγονός αυτό ίσως και να αποτελεί τον λόγο που προκαλούν τον ενθουσιασμό.

Παράλληλα θα υπάρχουν παιχνίδια (δωμάτιο απόδρασης, γρίφοι, σπαζοκεφαλιές κ.α) για τους επισκέπτες μαθητές και όχι μόνο…

Την Κυριακή 3 Απριλίου και ώρα 12: 30 στο περίπτερο 8 θα γίνει και η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλής» και «Ευκλείδης» κατά το Σχολικό έτος 2015 – 2016.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στον μαθητή μας για μια επιτυχημένη παρουσίαση, εμπλουτισμένη με μαθηματική ευαισθησία!!!