Ένα Ταξίδι στον κόσμο της Σύγχρονης τέχνης!

Στo πλαίσιo του φεστιβάλ ART IS HARD 2014, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου,στην Αποθήκη Γ΄στο Λιμάνι της πόλης μας.Οι μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης συμμετείχαν στην έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής με έργα εμπνευσμένα από τους πινάκες του Πικάσο με τίτλο «τα Πορτραίτα του Πικάσο» και του Ρενέ Μαγκρίτ με τίτλο « Οι Σουρεαλιστικοί ουρανοί του Μαγκρίτ». Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στην παιδική δημιουργικότητα με καλλιτεχνικά εργαστήρια και θεατρικές παραστάσεις.

Ένα Ταξίδι στον κόσμο της Σύγχρονης τέχνης με όχημα μια ομπρέλα!

Οι μαθητές ολοκλήρωσαν τα έργα τους και με το θέμα «Ο μηχανικός άνθρωπος, τέχνη και τεχνολογία». Δημιούργησαν και παίξανε έχοντας για πυξίδα τα έργα μεγάλων καλλιτεχνών, πειραματίστηκαν με χρώματα και με πρωτότυπες τεχνοτροπίες. Εικαστικά εργαστήρια, κινητικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο, γλυπτική με πηλό και πολλές ακόμα εκπλήξεις περίμεναν τους " μικρούς καλλιτέχνες".

Ο Σχεδιασμός και η επιμέλεια των Εργαστηριών ήταν των Χρ. Δουμάνη και της Τ. Τριγώνη.

Εργαστήριο ζωγραφικής σε ύφασμα με τους Family Bow Art με θέμα «Διάφοροι Κύκλοι» του Kandinsky.

Συμμετείχαν το 2ο δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, το Εργαστήριο Τέχνης Τ.Τριγώνη, τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη ,και το καλλιτεχνικό εργαστήριο Ήλιος του δήμου Νεάπολης.Μουσική επιμέλεια και συναυλίες από εφηβικά σχήματα της πόλης.Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά.

Μια μέρα όπου έμεινε πραγματικά αξέχαστη σε παιδιά και σε Γονείς!